Du er her: Forside / Nyheter / Meløy bibliotek er pilotbibliotek for Makerspace

Meløy bibliotek: pilotbibliotek for Makerspace i Nordland

Meløy bibliotek er ett av 5 pilotbibliotek for Makerspace v/ Nordland Fylkesbibliotek.

I 2018 etablerte vi Makerspace på Meløy bibliotek, og vi har holdt på siden. Makerspace betyr morsomme kurs og workshop for barn og voksne, med fokus på å prøve ut nye ferdigheter og håndverk i lag, uansett kjønn, alder eller sosial bakgrunn. De forskjellige oppleggene retter seg mot forskjellige områder, som teknikk, elektronikk, finmotorikk, kreativitet, logisk tenkning, kreativitet, samt diverse håndarbeider. Målene er nettverksbygging, det å bli kjent med maskiner og dingser som man ellers kanskje ikke hadde fått tilgang til, å fremme skaperkraft, og å la kreativiteten flyte. 

Vi har hatt mange forskjellige opplegg bl.a. med 3D-printer, LittleBits, Strawbees, sykurs, keramikkurs, og diverse formingsopplegg. 

Som pilotbibliotek får vi litt støtte v/ Nordland Fylkesbibliotek, og vi har muligheten å låne maskiner og materiale fra dem. Denne ordningen gjør det mulig for oss fortløpende å tilby dere spennende og morsomme kursopplegg!

I år skal vi bl.a. satse på 3D-printing, vinylcutter, 3D-doodler, buttonsverksted, keramikkurs og mye mer. Hold deg gjerne oppdatert på bibliotekets rubrikk her på kommunens nettside, og på facebooksida til Meløy bibliotek.

Her kan du lese mer om Fylkesbibliotekets satsing på Makerspace: https://bibliotek.nfk.no/makerspace/

Sist endret: 08.01.2020

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?