Du er her: Forside / Nyheter / Meløy søker om å bli nasjonalparkkommune

Vil bli nasjonalparkkommune

Meløy kommune vil søke status som nasjonalparkkommune.

I kommunestyret 11. juni ble det vedtatt at Meløy kommune skal søke Miljødirektoratet om å få status som nasjonalparkkommune. I den sammenheng fremheves Glomfjord som det naturlige valget til å være nasjonalparklandsby, med Fykantrappa som hovedinnfallsport til Lahko nasjonalpark og Saltfjellet-Svartisen nasjonalpark.

Det var i 2015 at regjeringen lanserte merkevaren «Norges nasjonalparker» med mål om å stimulere til økt lokal verdiskapning, og bedre muligheter for lokal næringsutvikling.

Merkevaren innebærer en helhetlig visuell profil som skal gjøre nasjonalparkene mer gjenkjennelige og tilgjengelige, og nasjonalparkkommunene skal bruke merkevaren i profileringen av nasjonalparkene og av kommunen.

Det er i dag 32 medlemmer som er blitt tildelt status som nasjonalparkkommune eller nasjonalparklandsby.

Les mer om Norges nasjonalparkkommuner her.

Sist endret: 16.06.2020