Du er her: Forside / Nyheter / Miljøfyrtårn STØTT

Fungerende ordfører Ken-Henry Solhaug overrakte Miljøfyrtårndiplomet til STØTT – Top of Helgeland.

STØTT – Top of Helgeland er en reiselivsbedrift med utgangspunkt i det gamle handelsstedet på Støtt. Bedriften fokuserer på å bevare historien og kulturen på Støtt gjennom personlig vertskap, herskapelig overnatting og kulinarisk lokal sjømat.

2. august kunne fungerende ordfører Ken-Henry Solhaug overrekke beviset på at reiselivsbedriften er sertifisert som Miljøfyrtårn.

- Det er viktig for oss å få en slik sertifisering, fortalte Eva Ann Andersen, styreleder, eier og daglig leder i STØTT – Top of Helgeland under overrekkelsen, og la til:

- Når det gjelder natur og bærekraft, så er det naturlig hos oss å tenke natur. Vi lever veldig tett på naturen, i naturen, og med naturen. Hvis vi ikke har naturen med som en medspiller, så blir det jo som om vi sager av den greinen vi sitter på. Naturopplevelser er jo ett av våre kjerneprodukt.

Fungerende ordfører Ken-Henry Solhaug fortalte det er viktig for Meløy kommune at reiselivsnæringen også får denne type sertifisering.

- STØTT – Top of helgeland er den sjette bedriften i Meløy som får Miljøfyrtårnsertifisering, men det er den første reiselivsbedriften i kommunen. Vi gratulerer, sa Solhaug da han overrakte Andersen diplomet.

Miljøfyrtårn er en nasjonal miljøsertifiseringsordning for virksomheter, og er driftet av Stiftelsen Miljøfyrtårn. Det er krav på dokumenterte bærekraftige tiltak i virksomhetene for å få tildelt miljøfyrtårnsertifiseringen.

Publisert: 03.08.2023

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?