Du er her: Forside / Nyheter / Monter Solhaug sertifisert som miljøfyrtårnbedrift

Monter Solhaug Miljøfyrtårn-bedrift

Monter Solhaug fikk i dag diplomet som viser at de er Miljøfyrtårnbedrift.

Ordfører Sigurd Stormo kunne i dag overrekke Miljøfyrtårndiplomet til Monter Solhaug Ørnes og Monter Solhaug Halsa.

Norges mest brukte miljøsertifikat

Miljøfyrtårn er Norges mest brukte miljøsertifikat, og et anerkjent og effektivt verktøy for miljøledelse, som hjelper virksomheter å lykkes med grønn omstilling. Gjennom sertifiseringen får virksomhetene konkrete verktøy for å jobbe målrettet med å forbedre sine miljøprestasjonen innen områdene arbeidsmiljø, avfallshåndtering, energibruk, innkjøp og transport.  

Miljøfyrtårnordningen driftes av Stiftelsen Miljøfyrtårn.

Meløy kommune satser på bærekraftig nyskapning og utvikling

-Ved å bli sertifisert som miljøfyrtårn, bidrar Monter Solhaug til å oppfylle vår visjon for næringsutvikling i Meløy, sier ordfører Sigurd Stormo. - I strategisk næringsplan har vi sagt at Meløy kommune skal satse på bærekraftig nyskapning og utvikling som er miljøvennlig, sosialt ansvarlig og som bidrar til å trygge arbeidsplasser.

En spennende og givende prosess

-Arbeidet med sertifiseringen har vært en spennende, morsom og givende prosess, sier Anita Taraldsen, daglig leder i Solhaug Byggevare AS.

Allerede tidlig tidlig i arbeidet viste det seg at flere av kriteriene for å bli et miljøfyrtårn allerede var på plass via eget internkontrollsystem. -Likevel har vi som bedrift vært nødt til å gå gjennom egne rutiner og arbeidsmetoder og se på hvordan vi gjør ting og hvorfor, sier Taraldsen.  Dette har blant annet medført at man i bedriften har fått et mer bevisst forhold til ressursbruk. 

Monter Solhaug er en av fem sertifiserte Miljøfyrtårnbedrifter i Meløy. Sertifiseringen gjelder i første omgang fram til desember 2024.

Vi gratulerer Monter Solhaug med sertifiseringen.

Her kan du lese mer om miljøfyrtårn ordningen. 

Publisert: 11.03.2022

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?