Du er her: Forside / Nyheter / Mosvoldveien bofellesskap

Mosvoldveien bofellesskap på veiviseren.no

Prosjektet Mosvoldveien bofellesskap blir nå nyttig kunnskap for andre.

Prosjektet Mosvoldveien bofellesskap blir nå løftet fram av Husbanken som et prosjekt til inspirasjon for andre kommuner gjennom den digitale verktøykassen veiviseren.no

Mosvoldveien bofellesskap med sine åtte boenheter stod ferdig høsten 2018. Boenhetene er tilrettelagt for personer med utviklingshemming som trenger heldøgns omsorgstjenester, men som likevel kan klare mye selv. For å kunne skreddersy et godt botilbud ble både Funksjonshemmedes råd, Eldrerådet, foreldre og foresatte tatt med allerede tidlig i planleggingsfasen. Slik sikret kommunen seg mange gode innspill og leilighetene framstår i dag med gode planløsninger og tekniske løsninger som sikrer beboerne trivsel, og at de opplever det som trygt og godt å bo der.

Veiviseren.no er en digital verktøykasse utviklet av de seks direktoratene: Arbeids- og velferdsdirektoratet, Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet, Helsedirektoratet, Integrerings- og mangfoldsdirektoratet, Husbanken og Kriminalomsorgsdirektoratet. Med innholdet i veiviseren.no ønsker man å bidra til å heve kompetansen hos kommuner og deres samarbeidspartnere. Her kan kommunene bli veiledet gjennom arbeidsprosesser steg for steg, og blant annet finne verktøy og eksempler fra andre kommuner og aktører.

"Det er veldig nyttig for oss å lære hvordan dere som kommune har jobbet fram dette prosjektet fra tidlig planleggingsfase til ferdig og innflyttet bygg», skriver John Sverre Løvås ved Husbanken, i en epost til Meløy kommune. «Det er nyttig kunnskap for oss å se hvilke løsninger både kommunen og beboerne er fornøyde med, og hvilke detaljer dere ville endret på dersom dere skulle gjennomføre prosjektet på nytt».

Kunnskapen skal nå videreformidles til andre kommuner som planlegger lignende type boliger.

Sist endret: 19.06.2019