Du er her: Forside / Nyheter / Nå er det viktig å bryte smittelenken

Nå må vi hindre smittespredning

Meløy fikk sitt første smittetilfelle tirsdag kveld. Nå må vi hindre smittespredning, sier ordfører Sigurd Stormo.

Tirsdag kveld kom det første positive svaret på koronaprøve av en person i Meløy. Det opplyser ordfører Sigurd Stormo. Rutiner for varsling og smittesporing ble straks iverksatt. Personen det gjelder sitter nå i hjemmeisolering.

-Jeg kan forstå at folk føler seg usikre i situasjonen, men kan love at vi følger situasjonen tett og iverksetter alle nødvendige tiltak. Det viktigste vi kan gjøre nå er å hindre smittespredning.

Nå må vi unngå videre smittespredning

Meløy har vært i en heldig situasjon lenge med ingen smittede. Nå når vi har fått det første smittetilfellet er det viktig at vi unngår videre smittespredning. -Jeg anmoder sterkt om at alle som føler på symptomer eller har tegn til luftveisinfeksjon må holde god avstand til andre, og følge retningslinjene for hjemmekarantene, sier Sigurd Stormo.

Folkehelseinstituttet har utarbeidet gode og tydelige tips til hvordan hver og en av oss kan bidra til å hindre smittespredning. Rådene finner du her: Hvordan forebygge smitte?

Bruk koronatelefonen

Meløy kommune har opprettet en egen koronatelefon som er betjent av helsepersonell.

-Telefonen er ment for deg som har spørsmål knyttet til utbruddet av koronaviruset. Her kan du få informasjon om retningslinjer som gjelder for hjemmekarantene, reise til og fra Meløy, hygieneråd og alt annet du måtte lure på knyttet til koronautbruddet, sier Sigurd Stormo.

Koronatelefonen er betjent alle hverdager fra kl. 10.00-14.00.
Ta kontakt på telefon 909 89 940

Sist endret: 25.03.2020

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?