Du er her: Forside / Nyheter / Nå lettes de nasjonale tiltakene

Nå lettes de nasjonale tiltakene

Fra og med fredag 16. april er det lettelse i de nasjonale tiltakene.

Regjeringen kunngjorde denne uken en lettelse i de nasjonale tiltakene basert på en positiv utvikling i smittesituasjonen nasjonalt. De nye tiltakene er gjeldende fra og med midnatt, natt til fredag 16. april.

Her er noen av de viktigste endringene:

• Hold 1 meter avstand. Hold hendene rene, og hold deg hjemme dersom du er syk
  • Det oppfordres til å møte andre utendørs, og ikke ha besøk av flere enn 5 gjester. Dersom alle gjestene kommer fra samme husstand kan man være flere, men man må kunne holde avstand.
  • Barn og unge under 20 år kan trene og delta på fritidsaktiviteter som normalt.
  • Voksne kan drive organisert aktivitet innendørs i grupper på inntil 10 personer, så lenge de kan holde minst en meters avstand.
  • Voksne kan drive organisert aktivitet utendørs i grupper på inntil 20 personer, så lenge de kan holde minst en meters avstand.
  • Maks 10 personer på innendørs arrangement uten faste tilviste sitteplasser, men likevel inntil 50 personer på idretts- og kulturarrangement som samler deltakere under 20 år som tilhører samme kommune.
  • Maks 100 personer på arrangementer innendørs hvor alle i publikum sitter på faste tilviste sitteplasser
  • Kun tillatt med skjenking ved servering av mat. Skjenkestopp kl. 22.00.
  • Hjemmekontor for alle som har mulighet

Det er for tiden ingen lokale eller regionale forskrifter eller anbefalinger som gjelder i Meløy kommune. Det er de nasjonale tiltakene som gjelder.

Det er ikke lengre påbud om bruk av munnbind. Meløy kommmune anbefaler alikevel at man fortsetter å bruke munnbind i situasjoner der man ikke klarer å overholde avstandskravet til 1 meter.

Her finner du en total oversikt over gjeldende nasjonale tiltak (regjeringen.no)

Publisert: 16.04.2021