Du er her: Forside / Nyheter / Norcod etablerer seg i Meløy

Norcod etablerer seg med nytt sjøanlegg i Meløy

Norcod etablerer seg med nytt sjøanlegg i Meløy.

Pressemelding:

Norcod sikrer ny lokalitet for torskeoppdrett til neste produksjonssyklus

Det norske akvakulturselskapet etablerer et nytt sjøanlegg i Meløy kommune i Nordland – enda en milepæl på veien mot å etablere seg som helårs-torskeoppdretter i industriskala.

Sikringen av lokaliteten er nok en brikke som faller på plass i strategien for å produsere fersk oppdrettstorsk fra Trøndelag i Midt-Norge og nordover langs kysten.

«Etablerigen av lokaliteten i Meløy er et stort skritt fremover for å nå våre produksjonsmål for 2025», sier Norcods produksjonsdirektør Rune Eriksen. Selskapet innehar konsesjonsvolum for oppdrett av over 10 000 tonn torsk årlig.

«Meløy er en ypperlig lokasjon for oss, ikke minst pga. det ideelle kaldtvannshabitatet for torsk, men også fordi det ligger i nærheten av settefisk-anlegget vårt i Bodø», sier Rune Eriksen. Det betyr kortere transportvei for settefisk som skal overføres til sjøfasen.

«Vi er takknemlige for de positive holdningene og velkomsten vi har fått i Meløy kommune. De har gjort en formidabel innsats for å hjelpe oss med få alt på plass», legger Eriksen til.

«Vi er glade og veldig fornøyde med at Norcod nå etablerer seg med torskeoppdrett i Meløy kommune», sier Sigurd Stormo, som er ordfører i Meløy kommune, og fortsetter:

«Denne etableringen vil gi nye og viktige arbeidsplasser i vår kommune. Etableringen vil også gi positive ringvirkninger for våre lokale leverandørbedrifter. Vi har gjennom det siste året hatt en meget god dialog med selskapet, og ser frem til et videre godt samarbeid for å skape utvikling og nye arbeidsplasser i Meløy.»

Norcod har allerede rekruttert sin første lokale praktikant til oppdrettsanlegget i Meløy, og skal ansette ytterligere seks personer.

Eriksen sier at Norcod har hatt et godt samarbeid med myndighetene, også Fiskeridirektoratet, fylkeskommunen og Mattilsynet, i prosessen med å sikre lokaliteten og skaffe nødvendige godkjennelser.

Salg av første produksjon tar til i sommer, og selskapet er i full gang med sin andre produksjonssyklus, som er klar for slakting i løpet av 2022.

Om Norcod:
Kjernevirksomheten til Norcod AS er kommersielt oppdrett av torsk i sjøanlegg, men selskapet er gjennom samarbeid med sentrale aktører involvert i hele verdikjeden. Norcods oppdrettsanlegg ligger i Midt-Norge, der forholdene er ideelle for torsk. Selskapet bidrar til et bærekraftig hav med minimal miljøkostnad samt aktiv støtte av lokalsamfunn. Selskapet er notert på Oslo Børs Euronext Growth.

For mer informasjon, kontakt:

Christian Riber

CEO, Norcod