Du er her: Forside / Nyheter / NY ekspedisjon

Grunnet stor etterspørsel på Ekspedisjon Meløy kjører vi nå en identisk tur 17.-18. april!

Nå blir det en ekstra ekspedisjon!

Bli med på en unik og eksklusiv miniekspedisjon

Er du mellom 15 og 20 år og lei av at alt skjer digitalt?

Nå har du en unik mulighet for å bli med på en eksklusiv 2-dagers miniekspedisjon. 17.-18. april tar Rune Krogh fra Beyond Limits en liten gruppe ungdommer med på en miniekspedisjon på Glomfjellet. Rune er én av 34 sertifiserte internasjonale polar guider. Dette er den høyeste kompetansen en kan ha hva gjelder guiding i polare strøk, så dere er i trygge hender!

Vi møtes på Glomfjellet 17. april og går med fjellski og sekk/pulk mot Fiskvannshytta. Underveis lærer dere om navigeringsmetoder med gps og kompass. Ved Fiskvannshytta setter dere vinterleir. Dere lærer å bygge snøhuler og får innføring i å sette opp telt med tanke på vind og vær. Man kan velge om man vil sove i telt eller snøhule. Etter etablering av leiren vil det være leirstemning og bålkos, samt en god dose tips og tricks for overlevelse ute på vinteren. Rune har garantert en masse spennende historier å fortelle fra turer han har vært på.

Etter en god natts søvn og frokost er det mulighet for isfiske. Kanskje det også er på sin plass med en ski- eller akekonkurranse før vi pakker ned leiren og starter på returen.

Det du trenger å ta med er: Varm sovepose, liggeunderlag, klær etter vær, sekk, spiseredskaper, termos, drikkeflaske, lunsj, snacks og ski.

Vi minner om at Meløy Utstyrssentral har et stort utvalg av turutstyr til utleie. Utleie til barn og unge under 18 år er gratis.

Grunnet de strenge smittevernreglene vil det dessverre ikke være mulighet for ungdom som ikke er bosatt i Meløy kommune til å melde seg på.

Beyond Limits stiller med:

• 2 profesjonelle guider, pulker, telt, spader, primus, sikkerhetsutstyr (søkere, nødpeilsendere, satelittelefon), GPS, kompass, middag og frokost. De har også 6 par ski til utlån.

Egenandelen for denne unike miniekspedisjonen er kun 300kr. Dette er en tur man vanligvis betaler flere tusen kroner for å få oppleve. Det er mulighet for friplass.

Plassene fordeles etter «først-til-mølla»-prinsippet, og påmeldingen er bindende.

Påmeldingsfristen er 11. april!

Klikk her for å komme til påmeldingsskjema

Ekspedisjonen gjennomføres med væreforbehold og eventuelle nye smitterestriksjoner.

Vi gleder oss til å se deg på en sosial, utfordrende og lærerik ekspedisjon.

Ta kontakt til fritidskonsulent Miriam Iversen (mail miriam.iversen@meloy.kommune.no, tlf. 95704900) eller kulturkonsulent Mette Haurum (mail mette.haurum@meloy.kommune.no, tlf. 40167471) om du har spørsmål eller trenger friplass.

Mvh. Kulturkontoret og Beyond Limits

Publisert: 30.03.2021