Du er her: Forside / Nyheter / Ny fase av pandemien

Ny fase av pandemien

Vi går nå inn i en ny fase av pandemien der det stilles større krav til den enkelte, sier ordfører Sigurd Stormo.

-Vi går nå inn i en ny fase av pandemien, sier ordfører Sigurd Stormo. 

Nasjonale helsemyndigheter signaliserer at det kommer videre lettelser på tiltakene i neste uke. Det er samtidig forventet høye smittetall i ukene framover, men samfunnet tåler viruset bedre. Derfor kan det gjøres flere lettelser, ifølge myndighetene. 

-Jeg mener det er riktig å lette på tiltakene nå, særlig med tanke på barn og unge, sier ordfører Sigurd Stormo. Samtidig påpeker han viktigheten av at dette skjer i kontrollerte former.

Ny TISK strategi

Med den nye strategien for testing, isolering, sporing og karantene (TISK) har hver og en av oss fått et større ansvar. Smittekarantenen er endret til mer bruk av selvtesting, og det stilles større krav til enkelte som som selv skal varsle sine nærkontakter ved positiv test.

Nye regler for testing og smittekarantene

Åpner for at de med tre vaksinedoser slipper PCR-test 

-Smittetoppen ligger nok fremdeles foran oss, sier Stormo. -Nå er det viktig at alle følger anbefalinger og regler slik at smittetrykket blir jevnere fordelt og samfunnet ikke stopper helt opp på grunn av sykefravær.

Gratis utlevering av selvtester i Meløy

Som en følge av endringen i TISK, samt en kraftig økning i antall smittede, vil det samlede behovet for selvtester øke.

Meløy kommune har nå fått de første leveransene av selvtester, og har allerede fredag 28. januar begynt utlevering av selvtester på enkelte steder. Selvtester som benyttes for å erstatte smittekarantene tilbys gratis av kommunen. 

Selvtester leveres ut mandag til fredag på følgende steder

Dessverre vil leveransene av selvtester ut til kommunene være begrenset i begynnelsen. Det er derfor gitt en prioriteringsrekkefølge fra myndighetene for utlevering av selvtester.

Prioriteringsrekkefølge for utlevering av selvtester finner du her

Det er også mulig å kjøpe selvtester på apotek.

Følg regler og anbefalinger, og ta hensyn til hverandre

-Det er mye å sette seg inn i akkurat nå, men med to års erfaring med pandemi er jeg trygg på at vi får dette til sammen. Følg anbefalinger og regler, og ta hensyn til hverandre, avslutter ordfører Sigurd Stormo. 

Registrering av positiv selvtest

Hvis du får positivt resultat på en selvtest, ber vi om at du registrerer deg på våre nettsider. Dette slik at vi kan ha en oversikt over smittesituasjonen i kommunen. 

Du kan registrere din positive selvtest her

  • Positive resultater av selvtester er meget sikre. Hvis testen viser at du er smittet, kan du regne med at det er riktig. 
  • Det er ikke lengre krav til at du tar en PCR-test for å bekrefte positivt resultat av en selvtest. 

Publisert: 28.01.2022

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?