Du er her: Forside / Nyheter / Ny samfunnsplan under arbeid

Ny samfunnsplan under arbeid

Forslag til ny samfunnsdel i kommuneplanen er nå under arbeid.

Meløy kommune skal i løpet av høsten utarbeide et forslag til ny samfunnsdel i Kommuneplanen, også kalt samfunnsplan.

I dag var kommunestyret i Meløy samlet til et arbeidsmøte under ledelse av seniorplanlegger i Asplan Viak, Eirik Plathe, hvor de jobbet fram de viktigste satsningsområdene som skal med i planen.

Samfunnsplanen skal peke ut den langsiktige utviklingen i kommunen, og vil være fungere som et styringsverktøy for lokalpolitikerne og administrasjonen. Samfunnsplanen skal ta stilling til langsiktige utfordringer, mål og strategier for meløysamfunnet, og kommunen som organisasjon.

Utkast til samfunnsplan vil bli behandlet av planutvalget den 15. september og blir deretter lagt ut på høring slik at alle innbyggere kan komme med innspill til planen. Den endelige samfunnsplanen vil bli vedtatt av kommunestyret i desember.

Ordfører Sigurd Stormo sammen med seniorplanlegger i Asplan Viak, Eirik Plathe.

Publisert: 24.08.2021