Du er her: Forside / Nyheter / Ny vannledning skal sikre vannforsyningen til Reipå

Ny vannledning i sjø

Ny vannledning i sjø skal sikre vannforsyningen til Reipå.

Meløy kommune er nå i gang med å etablere ny vannledning i sjø fra Ørnes til Reipå, via en kum på Gjerset. Lengden på sjøledningen er 7 300 meter.

-Den nye vannledningen skal sørge for god vannkvalitet og stabilt vanntrykk på Reipå, forteller Rune Severinsen, driftsleder ved Meløy kommune. Med en kum på Gjerset kan Meløy kommune tilby innbyggerne også der kommunalt vann, og samtidig sikre brannvannforsyningen for området.

Den nye vannledningen blir tatt i land i fiskerihavna på Reipå. Herfra blir det lagt en vannledning til småbåthavna. Med dette sikrer man nok vann til hele Reipå.  Et nytt høydebasseng vil bli etablert på Tuven i løpet av 2022.  Gravearbeidet for vannledningen på land er allerede i gang, og utføres av Reipå Knuseri AS.

-Arbeidet i sjø vil foregå døgnet rundt, forteller Severinsen, og etter hvert som ledningen legges vil den bli senket til 25 meters dyp. For å senke ledningen fylles den med vann. -Dette kan føre at enkelte abonnenter på Ørnes opplever dårligere vanntrykk og grumset vann i perioden arbeidet pågår, opplyser Severinsen. Arbeidet utføres av Finnsnes Dykk & Anleggservice AS, med båten Niklas, og har en forventet varighet på 14 dager.

Prosjektet som skal være ferdig før vinteren har en kostnad på 12 millioner kroner, og er første steg i en oppgradering av Spildra vannverk.

Publisert: 19.10.2021