Du er her: Forside / Nyheter / Nye regler for sammenkomster i private hjem

Råd og regler for sammenkomster

Gjør deg kjent med råd og regler for besøk og sammenkomster.

Selv om smittesituasjonen er rolig i Meløy akkurat nå, melder fylkesmannen i Nordland om økende smitte i Nordland med 89 nye smittetilfeller totalt sist uke. Det gjør at mange kommuner, inkludert Meløy skalerer opp beredskapen igjen for å forberede seg på det som kan komme.

I perioder med økende smitte er det viktig å begrense kontakten mellom personer. Med advent og jul foran oss, ber vi om at innbyggerne i Meløy gjør seg kjent med, og følger myndighetenes anbefalinger og regler for besøk og sammenkomster. Dette slik at vi kan klare å holde smittetallene i Meløy lave også i tiden framover.

Følgende anbefalinger gjelder for hele landet:

• Det er anbefalt å holde seg mest mulig hjemme og begrense kontakten med andre mennesker.
  • I private hjem, hager eller hytter bør man ikke ha mer enn fem gjester i tillegg til husstandsmedlemmer. Hvis alle gjestene er fra samme husstand kan man være flere. Det betyr at to familier kan derfor møtes selv om man har mange barn.
  • Begrensningen om at man ikke bør ha flere enn fem gjester gjelder ikke for barnehage- eller barneskolekohorter.
  • Unge og voksne som har vært sammen med venner og i andre situasjoner der det ikke har vært en meters avstand, bør holde to meters avstand til folk i risikogruppen.

Hvordan gjennomføre en sammenkomst på privat sted:

• Det bør være minst en meter mellom gjestene. Det gjelder ikke for dem som tilhører samme husstand, eller samme barnehage- eller barneskolekohort.
  • Gjør det lett for gjestene å vaske hender, både når de kommer og underveis.
  • Alle som er tilstede må være friske
  • Ha oversikt over hvem som er på stedet til enhver tid
  • Det er lettere å holde avstand utendørs enn innendørs.

Det er anbefalt at alle er sammen med færre personer i sosiale sammenhenger, i kortere tid og ikke med for mange forskjellige personer i løpet av en uke.

Publisert: 11.11.2020