Du er her: Forside / Nyheter / nye testkriterier

Nye testkriterier

Kriteriene for testing er nå utvidet til å gjelde alle med mistenkt covid-19 smitte.

Fra 30. april er testkriteriene for covid-19 utvidet til å gjelde alle med akutt luftveisinfeksjon, eller personer som lege mistenker kan ha covid-19.

-Målet med endringen er å påvise flest mulig av smittetilfellene slik at vi kan isolere smittede og sette nærkontakter i karantene, sier kommuneoverlege Berit Jørstad. -Slik begrenser vi videre smitte i befolkningen og kan lettere holde epidemien under kontroll.

Øker testkapasiteten

I Meløy jobber man nå for å kunne å øke testkapasiteten. – Dette gjør vi i hovedsak ved å øke bemanning, men også ved å tilstrebe at vi har tilstrekkelig smittevernutstyr og prøvetakingsutstyr, sier Berit. Helsedirektoratet har bedt kommunene forberede seg på å kunne teste inntil 5% av befolkningen innen utgangen av mai.  -Vi følger testkriteriene fra Folkehelseinstituttet, og gjennomfører tester ved behov, fortsetter hun.

Ta kontakt via telefon ved mistanke om smitte

Personer med symptomer på luftveisinfeksjon må holde seg hjemme til en dag etter at de er symptomfri.  Dette gjelder også ved milde symptomer. Folkehelseinstituttet anbefaler at man ved milde symptomer ser ting an hjemme i to døgn før man vurderer testing.

-Ta kontakt med legekontoret ditt per telefon, dersom du mistenker at du kan være smittet med covid-19, og ønsker å få tatt en test, sier Berit. Selve testingen vil foregå fra bil utenfor legekontoret.

-Jeg vil be om at alle som trenger legehjelp tar kontakt med sin fastlege, enten det gjelder spørsmål om korona eller andre henvendelser, avslutter hun.

Vi minner om at det fremdeles er forsterkede smitteverntiltak på legekontorene, og ber om at alle henvendelser skjer per telefon.

Ørnes legekontor: 75 71 06 00
Glomfjord legekontor: 75 71 01 00
Engavågen legekontor: 75 71 02 50

Her finner du testkriteriene fra folkehelseinstituttet.

Sist endret: 05.05.2020