Du er her: Forside / Nyheter / Nytt skoleår og nye læreplaner

Nytt skoleår og nye læreplaner

Kommunalsjef Oppvekst, Tarald Sæstad, ønsker velkommen til nytt skoleår og nye læreplaner.

Denne uka kunne endelig kommunalsjef Oppvekst, Tarald Sæstad ønske velkommen til et nytt skoleår.

I år var det 71 spente førsteklassinger som kunne møte opp til sin første skoledag. -Det blir et spennende år med tanke på koronautbruddet sier Tarald Sæstad. Selv om ulike smitteverntiltak vil være med på å sette sitt preg på skolehverdagen også dette skoleåret, håper kommunalsjefen at skolene og barnehagene vil få anledning til å drive tilnærmet normalt, og uten avbrudd.

-Nå som smittevernrutinene er på plass, håper vi at vi dette året kan ha fokus på læring og den fagfornyelsen som kommer denne høsten. -Her har lærerne allerede gjort en fantastisk jobb for å tilpasse skolene de nye læreplanene, fortsetter han.

Hele grunnskolen vil få nye læreplaner denne høsten, hvor læringsprosesser og læring gjennom opplevelser og erfaring blir viktige stikkord ifølge kommunalsjefen. Målet med fagfornyelsen er økt læring, og forståelse for elevene.

-Fagfornyelsen vil foregå over tid, sier Tarald, og skal bidra til at elevene får en mer motiverende og spennende skolehverdag. -Det vil bli rom for undring, og elevene vil tilegne seg kunnskap gjennom blant annet forskning og entreprenørskap.

Ifølge kunnskaps- og integreringsminister Guri Melby, vil de nye læreplanene bidra til at skolen får et verdiløft, og føre til bedre læring for elevene. Det nye læreplanverket vil i tillegg ha ekstra fokus på tre tverrfaglige tema: folkehelse og livsmestring, bærekraftig utvikling, og demokrati og medborgerskap.

I tillegg til arbeidet med fagfornyelsen vil Meløyskolen også dette skoleåret ha videre satsning på inkluderende skole- og barnehagemiljø.

Publisert: 19.08.2020