Du er her: Forside / Nyheter / Nytt vannverk i Glomfjord

Nytt vannverk i Glomfjord

Meløy kommune er nå i sluttfasen med å bygge nytt vannverk i Glomfjord.

Meløy kommune nå i sluttfasen med å bygge nytt vannverk i Glomfjord. Dette er ett av flere tiltak for å nå målsetningen i hovedplan vannforsyning vedtatt av kommunestyret i september 2019.

Tre gamle vannverk blir til ett

Glomfjord vannverk ble i sin tid bygget av Hydro for å forsyne industriparken og Glomfjord med vann. Driften av vannverket ble overtatt av Meløy kommune i 1984 og bestod tidligere av tre lokasjoner; Bjerklia  Vassaksla og Haugvik, der Bjerklia ble faset ut allerede i 2016. Vannverket bar preg av å være bygget i en annen tid, og tilfredsstilte ikke lengre mattilsynets krav til dimensjonering og rensegrad.

Nytt vannverk garanterer rent vann

Det nye vannverket som vil stå ferdig i april 2020 har to rensetrinn og to høydebasseng. Bassengene rommer 1100 m3 pr basseng og kan ved eventuelle tekniske problemer forsyne hele Glomfjord med vann i inntil fire dager. Vannverket har også to rensetrinn kan levere rent vann selv om ett av rensetrinnene ikke skulle fungere.

Hovedentreprenør på bygget er Inrigo, med flere lokale underleverandører, deriblant Halsa bygg, Meløy Energi, Meløy Elektro og Reipå Knuseri.

Om hovedplan vann

Hovedplan vann er det viktigste styringsdokumentet for vannforsyningen i kommunen og inneholder en handlingsplan med kostnadsramme og tidsplan for tiltakene. Tiltakene i planen vil bli gjennomført over en tiårsperiode og har en budsjettramme på 130 millioner. Målsetningen er at alle abonnenter tilknyttet kommunale forsyningsanlegg skal få vann fra plangodkjente vannverk i henhold til drikkevannsforskriften.

Her kan du lese Hovedplan vann Meløy kommune

Sist endret: 19.02.2020