Du er her: Forside / Nyheter / Økt smittetrykk i Salten

Økt smittetrykk i Salten

Økt smittetrykk i flere Salten kommuner. Meløy kommune følger situasjonen tett.

De siste ukene har flere kommuner i Salten opplevd et økt smittetrykk, og i Bodø er det innført midlertidig forskrift om smitteverntiltak med gyldighet fram til 11. mars.

I flere av tilfellene er det bekreftet den sørafrikanske varianten av viruset som smitter lettere enn den vi kjenner fra tidligere.

I Meløy er det foreløpig ikke registrert noen smittetilfeller, og situasjonen er rolig. Meløy kommune følger smittesituasjonen i Salten tett, og har jevnlig dialog med de øvrige Saltenkommunene.

Inntil videre har Meløy kommune valgt å følge de nasjonale retningslinjene for smittevern, men vi ser at det kan bli nødvendig med særskilte tiltak dersom vi skulle få et smitteutbrudd.

Vi ber om at innbyggerne gjør seg kjent med og følger gjeldende smittevernregler. Dette selv om Meløy per i dag ikke har noen registrerte smittetilfeller.

Vi råder til følgende:

• Begrens antall nærkontakter gjennom uken.
  • Begrens reisevirksomheten, og unngå reiser til områder med høyt smittetrykk om mulig.
  • Ungdom og andre som kommer reisende fra Bodø hjem til Meløy bør følge smittevernreglene som gjelder i Bodø
  • Bruk munnbind dersom du reiser med offentlig transport inn og ut av Bodø
  • Jobb hjemmefra om du har muligheten, dette er særlig viktig uka etter vinterferien
  • Test deg dersom du har symptomer, eller mistenker at du kan være smittet
  • Gjør deg kjent med nasjonale regler og anbefalinger, og følg disse.

Vask hender, hold avstand, hold deg hjemme dersom du er syk, og test deg ved symptomer.

Midlertidig forskrift om smitteverntiltak, Bodø kommune

Oversikt over nasjonale tiltak (regjeringen.no)

Publisert: 05.03.2021