Du er her: Forside / Nyheter / Ønsker å lage en internasjonal møteplass

Ønsker å lage en internasjonal møteplass

Flyktningtjenesten ønsker å lage en internasjonal møteplass i sommer.

Meløy kommune gav i mars tilbakemelding til Integrerings- og mangfoldsdirektoratet (IMDI) om at de i første omgang kan bosette inntil 50 flyktninger. Bosettingen vil skje i løpet av våren og sommeren, og senest innen uke 35. 

Nå jobber Flyktningtjenesten i Meløy kommune med å få alt på plass før de første flyktningene kommer.  

Internasjonal møteplass i Meløy kulturhus

Med utgangspunkt i Meløy kulturhus ønsker Flyktningtjenesten å skape et internasjonalt møtested i sommer, der kafetilbud og aktiviteter skal være med på å gi flyktningene en god velkomst til meløysamfunnet. Tilbudet skal utformes i samarbeid med lokale lag og foreninger, Meløy Frivilligsentral og Meløy kommune.  

-Vi ønsker å gi flyktningene en best mulig velkomst, og er helt avhengig av å ha et godt samarbeid med lag og foreninger for å kunne skape det tilbudet vi ønsker, sier leder for Kunnskap og Inkludering, Kathy Frøskeland. -Med hjelp fra lag og foreninger kan vi gi et utvidet tilbud til flytningene våre i sommer. Tilbudene skal være enkle å gjennomføre og enkle å være med på.  

-Vi ser for oss alt fra strikkekafe, ulike typer spill, fellesturer i området, aktiviteter i hallen og ute, turer på stranda og et lite bruktmarked hvor flyktningene har mulighet til å skaffe seg det mest nødvendige, helt gratis.  

Et møtested for alle

For Flyktningtjenesten er det viktig å poengtere at dette skal være et møtested for alle som ønsker å møte andre. Her er alle nasjonaliteter velkomne, inkludert lokalbefolkningen. Forhåpentligvis vil satsningen legge til rette for nye bekjentskap på tvers av kulturer, og hjelpe flyktningene til å bygge seg et lokalt nettverk de kan dra nytte av senere. 

-Vi ønsker at flyktningene skal føle seg velkommen til Meløy, og vi håper å bidra til at de får noen fine sommeruker til tross for at de står i en utfordrende tid, sier Frøskeland.  

Kan du eller ditt lag bidra?

Arbeidet med å lage et internasjonalt møtested koordineres av Meløy Frivilligsentral. Lag og foreninger og andre som ønsker å bidra til tilbudet oppfordres til å ta kontakt via sentralen i god tid før sommeren.  

Det internasjonale møtestedet skal være åpent i uke 26 og 27, og uke 32 og 33.  

Publisert: 13.05.2022

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?