Du er her: Forside / Nyheter / Oppretter beredskapsråd

Oppretter beredskapsråd for næringslivet

Ordfører Sigurd Stormo oppretter eget beredskapsråd for næringslivet i kommunen i forbindelse med koronautbruddet.

Sist fredag opprettet Meløy-ordfører Sigurd Stormo et eget beredskapsråd for næringslivet i kommunen. - Dette er en krise-situasjon – nå må vi gjøre alt for å hjelpe alle de små og mellomstore bedriftene våre! sier han. Rådet skal lage egen handlingsplan, i tett samarbeid med næringslivet selv.

Fredag, samlet ordføreren til det aller første møtet, og opprettet dermed Beredskapsrådet for næringslivet i Meløy. Beredskap, fordi de enorme konsekvensene av koronaviruset nå velter inn over så godt som samtlige små og mellomstore bedrifter i kommunen.

- Dette er ingen normal-situasjon. Og ikke omstilling, slik Meløy har vært i siden 2012. Nei, dette er en krisesituasjon. Nå må vi gjøre alt vi kan for å hjelpe virksomhetene våre, begrunner Sigurd Stormo det nye rådet.

- Jeg mener Meløy er spesielt flinke på å samarbeide tett med næringslivet. Derfor er det veldig naturlig at rådet består av Meløy kommune ved ordføreren, Meløy Utvikling KF og oss i Meløy Næringsforum, sier daglig leder Liv Toril Pettersen – interesseorganisasjonen hun leder har om lag 115 medlemsbedrifter.

Egen handlingsplan
De to utgjør altså Beredskapsrådet, sammen med daglig leder Stine Estensen i Meløy Utvikling KF – selskapet som til daglig jobber med næringsutvikling.

- I går, torsdag, appellerte jeg kraftig til Nordlandsbenken på Stortinget. En svært viktig bedrift i Meløy, Norwegian Crystals, står nemlig foran store og spennende investeringer, og trenger nå 40 millioner kroner i statlig lånegaranti, for å redde denne satsingen, opplyser Sigurd.

- Nå skal Beredskapsrådet for næringslivet i løpet av de neste, få dagene lage en konkret handlingsplan. Blant annet skal vi kartlegge situasjonen hos bedriftene i Meløy akkurat nå, slik at vi kan gjøre tiltak. En viktig oppgave blir å øve påtrykk overfor regionale og nasjonale myndigheter for å sikre fortsatt aktivitet i bedriftene, sier han.

Jevnlige møter
Beredskapsrådet er opprettet på svært kort varsel, nettopp fordi det haster. Om lag 100 arbeidstakere i Meløy har allerede registrert seg som permittert og arbeidssøkende hos NAV, og tallet vil trolig øke kraftig.
- Allerede har vi i nettverket vårt sentrale politikere, NHO Nordland, LO i Nordland og andre kritisk viktige samarbeidspartnere, opplyser Sigurd Stormo.
- Beredskapsrådet møtes til ny online-konferanse allerede mandag, og skal ha jevnlige slike møter framover, lover han.

Tekst og foto: Ny Næring AS

Spørsmål kan rettes til: