Du er her: Forside / Nyheter / Oppstart av skoler og barnehager i Meløy

Oppstart av skoler og barnehager i Meløy

Meløy kommune er nå i gang med å forberede gjenåpning av barnehagene, småtrinnet i skolene og skolefritidsordningen. ​

Regjeringen har besluttet at barnehagene skal gjenåpnes fra mandag 20. april, og fra 27. april skal også 1-4. trinn og skolefritidsordningen åpne. Ifølge kunnskapsminister Guri Melby er det et overordnet mål for regjeringen at alle elevene skal tilbake før sommeren.

Veilder fra Utdanningsdirektoratet

Onsdag denne uken kunne Utdanningsdirektoratet presentere en veileder som skal gi råd og støtte til barnehager i drift under koronavirusutbruddet våren 2020. Veilederen tar for seg ulike tiltak for å begrense smittespredning blant barn og ansatte. De tre grunnpilarene vil være:

1. Syke personer skal ikke være i barnehagen
  2. God hygiene
  3. Redusert kontakthyppighet mellom personer

Veilederen er konkret og praktisk, og eksisterende bemannings- og arealnorm ligger til grunn for rådene og tiltakene. En liknende veileder for gjenåpning av skolene er forventet å komme 20. april.

Gradvis og kontrollert åpning i Meløy

-Barnehagene i Meløy vil få en gradvis og kontrollert gjenåpning, sier kommunalsjef Oppvekst Tarald Sæstad.

-Vi jobber nå intensivt med å tilrettelegge de ulike enhetene og få på plass tiltakene  i veilederen, slik at vi får det til å fungere godt her hos oss. Vi ser på hvordan vi bør organisere dagen, hvordan lokalene kan tilrettelegges for flere små grupper, og generelt hvordan vi skal jobbe for å overholde kravene til smittevern.

-Det viktigste for oss er å ivareta barna, foresatte og de ansatte slik at alle føler seg trygge, og slik at vi lykkes med fortsatt å holde smitterisikoen på et lavt nivå.

Mer detaljert informasjon om hvordan åpningen av Meløybarnehagene vil foregå, vil bli lagt fram så snart dette er klart. Informasjon vil også bli gitt direkte til foreldre og foresatte fra styrerne i den enkelte barnehagen.

Veilederen for smittevern i barnehager finner du her

Publisert: 16.04.2020