Du er her: Forside / Nyheter / Ordføreren ber innbyggerne begrense reisevirksomheten

Ber innbyggerne begrense reisevirksomheten

Ordfører Sigurd Stormo ber innbyggerne begrense reisevirksomheten.

Denne uken fikk Meløy sitt første påviste smittetilfelle siden april, samtidig som vi ser en økende smitte i Nordland generelt.

-Nå kan det være viktig å tenke på å begrense aktiviteten og reisevirksomheten, sier ordfører Sigurd Stormo, og ber alle tenke over hva som er strengt nødvendig. -I tiden fremover må vi klare å stå i det, og opprettholde den felles dugnaden som vi var så gode på i vår, fortsetter han.

Med juleforberedelser, julehandel og julehygge stående for døren, er det viktig at vi tenker oss godt om og følger gjeldende råd og anbefalinger fra myndighetene. Rådene for innenlandsreiser vil også gjelde for byturer og andre reiser utenfor Meløy.

-Jeg vil oppfordre Meløyfjerdingen til å gjøre mest mulig av julehandelen her i Meløy, avslutter ordfører Sigurd Stormo.

På helsenorge.no finner du følgende reiseråd dersom du må ut på innenlandsreiser:

• Ikke reis når du er syk, heller ikke på hytta
  • Ha god hånd- og hostehygiene
  • Hold minst en meters avstand til andre enn dine nærmeste
  • Test deg i kommunen du oppholder deg i, når du får symptomer, og vær i karantene til du får prøvesvar (kun aktuelt dersom du oppholder deg på et sted over flere dager).
  • Unngå trengsel i butikker
  • Begrens bruken av kollektivtransport i områder med høyt smittetrykk.

Husk at dersom du er i karantene skal du ikke reise, heller ikke på hytta.

Flere råd og anbefalinger finner du på helsenorge.no

Publisert: 13.11.2020