Du er her: Forside / Nyheter / Ørnes legekontor flytter inn i nye lokaler

Flytter inn i nye lokaler

Onsdag 20. januar stenger dørene på gamle Ørnes legekontor.

Onsdag 20. januar stenger dørene på gamle Ørnes legekontor. Da starter flyttingen over til nye Meløy helse- og velferdssenter.

- Mandag 25. januar kan vi endelig ta imot de første pasientene i våre nye og moderne lokaler i Meløy helse- og velferdssenter, forteller virksomhetsleder for helsefremmende- og forebyggende enhet, Petter Vibe.

Legekontoret er plassert i første etasje i det nye senteret. Her skal en stab på 15 personer ha sin arbeidsplass, deriblant 4 leger, kommuneoverlegen, diabetessykepleier, Meløy Frisklivssentral og virksomhetsleder for helsefremmende- og forebyggende enhet.

Ser fram til flyttingen

- Vi ser fram til flyttingen, forteller Petter Vibe. – De gamle lokalene er slitte og upraktiske. I det nye senteret får vi blant annet en lys og stor lab med moderne utstyr, eget rom til telemedisin, et stort og fint akuttrom, og legevakt med egen inngang, forteller han. Venterommet ligger i tilknytning til kantinen i første etasje. Her vil det bli mulig å kjøpe seg en kopp kaffe mens man venter. De nye lokalene har selvsagt universal utforming.

Åpner mandag 25. januar

På det nye legekontoret er man nå i ferd med å montere møbler og etter hvert også utstyr. Mesteparten av utstyret vil være nytt, noe som gjør selve flyttingen enklere.

-Vi planlegger å bruke tre dager på flyttingen, forteller Petter Vibe. De dagene flyttingen foregår vil legekontoret på Engavågen og i Glomfjord være åpent, og legevakten vil bli flyttet til Glomfjord legekontor.

- Fredag 22. januar er satt av til prøvedrift for å sjekke at alt av IKT systemer og medisinske apparater fungerer, fortsetter Vibe, - og mandag 25. januar skal vi være klare til å ta imot de første pasientene i de nye lokalene.

Et løft for legetjenesten

-Dette blir et løft for legetjenesten i Meløy, sier Petter Vibe.  -De nye og moderne fasilitetene vil gi de ansatte en bedre og lettere arbeidshverdag, og samlokalisering av viktig kompetanse gjør at vi kan gi et bedre tilbud til pasientene.

Publisert: 14.12.2020