Du er her: Forside / Nyheter / Overtar Meløy helse- og velferdssenter

Overtakelse av Meløy helse- og velferdssenter

Nå overtar Meløy kommune det nye Meløy helse- og velferdssenter.

Mandag 30. november overtar Meløy kommune det nye Meløy helse- og velferdssenter. Med det setter man punktum for en to år lang byggeperiode, hvor første spadetaket ble tatt i oktober 2018.

Nå begynner arbeidet med å klargjøre bygget for innflytting. I løpet av desember kommer de første leveransene av møbler og utstyr, og på kjøkkenet blir det prøvedrift for å sikre seg at alt fungerer før man flytter beboerne over fra Ørnes sykehjem.

Etter planen skal bygget være i full drift fra 1. mars 2021, mens prøvedrifts- og garantiperioden for bygget vil strekke seg fram til 1. mai 2021.

Arbeidsplass for rundt 80 ansatte

Meløy helse- og velferdssenter er på hele 6500 m2, og vil være arbeidsplass for rundt 80 ansatte.

Bygget inneholder 44 sykehjemsplasser fordelt på andre og tredje etasje. 12 av sykehjemsplassene vil være korttidsplasser, inkludert dialyserom og plasser for øyeblikkelig hjelp. På toppen av bygget finner man 8 omsorgsleiligheter, med felles oppholdsrom. I første etasje finner man tjenester som legekontor, legevakt, og ergo- og fysioterapitjenesten, samt seremonirom, kjøkken og kantine.

Bygget er utstyrt med velferdsteknologi i henhold til dagens standard, og har en servicekjerne i bygget som vil gjøre arbeidslogistikken enklere for de ansatte.

Tilgang til store terrasser

I alle etasjer vil beboerne ha tilgang til store terrasser med flott utsikt. Rekkverk i sotet glass sørger for utsyn og at dagslys slipper inn. På toppen av bygget er det anlagt en stor takterrasse. Takterrassen blir møblert med utemøbler som kan stå ute hele året, og til våren vil det bli plantet i store plantekar.

Legekontoret åpner i løpet av januar

Ørnes legekontor, og ergo- og fysioterapitjenesten vil være på plass i sine nye lokaler i løpet av januar. Legekontoret har fire legestillinger, og inneholder blant annet akuttrom, legevakt, laboratorium, og to behandlingsrom.

Også diabetessykepleier, Meløy Frisklivssentral, kommuneoverlege og virksomhetsleder vil ha sine kontorer i første etasje.

Innenfor budsjettrammen

Frank Holter ved Meløy kommune har vært prosjektleder for bygget, og har fulgt prosjektet siden februar 2019. Ifølge Holter har det vært et spennende prosjekt, men krevende på grunn av størrelse og kompleksitet.

-Byggingen har gått raskere enn planlagt, og foreløpig har vi holdt oss innenfor budsjettrammen på 275 millioner kroner, forteller han.

Det er HENT AS som står som total entreprenør for prosjektet, med blant annet lokale underleverandører som Meløy Elektro AS, Halsa bygg AS, Monter Solhaug Byggevare AS, Ørnes Blikk AS, og Terje Halsan AS. På det meste har 70 mann vært i arbeid på bygget samtidig.

Bildegalleri fra byggeperioden finner du her

Publisert: 27.11.2020