Du er her: Forside / Nyheter / Pendlerordning

Nå kan du søke om pendlerbevis.

Fra 15. mars er det mulig å søke om pendlerbevis for ferjesambandet fv. 17 Forøy - Ågskardet for perioden 1. mai til 31. august 2019. Som tidligere vil Meløy kommune behandle søknadene og utstede bevisene. De som fikk utstedt pendlerbevis i 2018 og fortsatt oppfyller kriteriene, trenger ikke søke på nytt.

Kriterier og begrensninger
Det er satt kriterier og begrensninger for å kunne benytte seg av pendlerordningen. Disse er:

• Søknadsskjema skal fylles ut og signeres av den som søker om pendlerbevis. Pendlerordningen gjelder for dem som har fått godkjent søknad.
  • Ordningen skal gjelde for dem som har fast bostedsadresse i Folkeregisteret i Meløy eller Rødøy kommuner og som reiser regelmessig med ferjesambandet Forøy - Ågskardet for å komme til og fra arbeid.
  • Ordningen skal gjelde alle avganger.
  • Ordningen gjelder kun på reiser til og fra arbeid, maks 1 tur/retur per dag og omhandler kun bruk av personbil inntil 6 meter.
  • Meløy kommune vil på vegne av Nordland fylkeskommune utstede et nytt pendlerbevis for perioden 2018/2019 til godkjente pendlere. Dette er personlig og kan derfor ikke benyttes av andre personer. Ved forespørsel skal legitimasjon fremvises.
  • Trafikantene som inngår i ordningen skal, når de oppfyller kravene satt ovenfor, stille i egen oppmerket fil på fergeleiene på Forøy og Ågskardet. Trafikanten må møte opp senest 10 minutter før avgang. Ved andre reiser (utenfom arbeid og /eller utenfor oppgitte avganger) skal de reisende stille seg på ordinær oppstillingsplass.

Dokumentasjon
Søker må legge ved søknaden følgende dokumentasjon:

• utskrift fra Folkeregisteret om fast bosted
  • dokumentasjon på arbeidsforhold (arbeidskkontrakt)

Søknad
Søknaden kan leveres personlig eller sendes til Meløy kommune, Gammelveien 5, 8150 Ørnes. Merk konvolutten med "Søknad pendlerordning".

Sist endret: 14.03.2019