Du er her: Forside / Nyheter / Planlegger for åpning av skoler og barnehager etter påske

Planlegger for åpning av skoler og barnehager

En gradvis åpning av skoler og barnehager etter påske er helt i tråd med det kriseledelsen i Meløy mener er fornuftig, sier ordfører Sigurd Stormo.

I en pressekonferanse i går tirsdag 8. mars kunne regjeringen informere om at de planlegger en gradvis og kontrollert åpning av barnehager og småtrinnet ved skolene etter påske.  

 – Dette er helt i tråd med det kriseledelsen i Meløy mener er fornuftig, og vi vil følge de retningslinjene som kommer fra Folkehelseinstituttet og regjeringen i tiden framover, sier ordfører Sigurd Stormo. 

Gradvis åpning av skoler og barnehager

Barnehagene i Meløy kan tidligst åpne 20. april, og for 1-4. trinn og SFO planlegges en åpning mandag 27. april.  Skolene vil inntil videre være stengt for elevene på 5-10. trinn. Videre plan for disse vil komme innen utgangen av april. – Vi vil alltid sette helse fremst, og gjennom ulike tiltak sikre at vi klarer å holde potensiell smittespredning på lavest mulig nivå, sier Sigurd.
 

Veileder for smittvern kommer 

Folkehelseinstituttet og regjeringen utarbeider nå en veileder for smittevern i barnehager og skoler. -Denne veilederen vil legge føringer for de tiltakene vi iverksetter, sier Sigurd. Planlegging av tilbudet og tilrettelegging av lokalene vil skje i nært samarbeid med smittevernlege Berit Jørstad og de ulike tjenestene. 

– Det er svært viktig å ha fortsatt fokus på smittevern, og at vi alle fortsetter den gode jobben vi har gjort for å hindre smittespredning, sier Sigurd. Her kan vi alle bidra med å følge smittevernreglene fra Folkehelseinstituttet. 

-Mange av oss kan føle på en usikkerhet og bekymring for hvordan hverdagen vil bli framover, og akkurat nå har vi ikke svar på alle spørsmål, sier Sigurd. - Veilederen som kommer fra regjeringen like etter påske vil legge føringer for hvilke tiltak vi skal iverksette for å trygge hverdagen for barn og unge i Meløy.  

 

Aktuelle lenker: 

8 steg for å forhindre smitte

Pressemelding fra regjeringen «Vil åpne samfunnet gradvis og kontrollert» 

 

Publisert: 08.04.2020

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?