Du er her: Forside / Nyheter / Planlegger for vaksinasjon

Planlegger for gjennomføring av vaksinasjon

Planlegger for gjennomføring av vaksinasjon mot covid-19.

Meløy kommune har nå begynt planleggingen for gjennomføring av vaksinasjon mot covid-19. Foreløpig vet man ikke nøyaktig når vaksineringen kan begynne, men arbeidet med å klargjøre for vaksinering er godt i gang.

Det vil etter nyttår gå ut informasjon til dem som er i målgruppen for vaksinen om hvordan vaksineringen i Meløy vil bli organisert, og hvordan man får oppsatt time for vaksinasjon. Det er ikke nødvendig å kontakte Meløy kommune eller fastlege for å sette seg på venteliste.

Koronavaksinasjonen vil være en del av det nasjonale vaksinasjonsprogrammet, og vaksinasjonen vil være gratis.

Basert på råd fra Folkehelseinstituttet har Regjeringen gitt følgende prioritering, med de øverste prioriterte først:

• Beboere på sykehjem
  • Eldre over 85 år
  • Eldre over 75 år
  • Eldre over 65 år og enkelte personer med særlig høy risiko mellom 18-64 år
  • Personer mellom 18-64 år med en eller flere nærere spesifiserte sykdommer som de har fra før

Foreløpig er ikke hensepersonell prioritert høyere enn disse gruppene, men dette kan endres dersom smittepresset øker, og dersom smittesituasjonen i helseinstitusjonene endrer seg.

Mer informasjon om koronavaksinen finner du her (fhi.no).

Publisert: 22.12.2020