Du er her: Forside / Nyheter / Prisutdeling 12. desember

Årets prisvinnere

I dagens kommunestyremøte kunne ordfører dele ut årets næringspris, kulturpris og frivillighetspris.

 

Bolga Brygge AS er tildelt Meløy kommunes næringspris for 2019. Overrekkelsen skjedde i en høytidelig seremoni under kommunestyrets møte den 12. desember. 

Dette sa ordfører Sigurd Stormo om prisvinneren:

- Årets vinner av næringsprisen tildeles en bedrift som siden etableringen i 2009 har vokst og utviklet seg til å bli en viktig aktør innen reiseliv og opplevelser i Meløy kommune. Bedriften har på en positiv måte markert seg som nyskapende og fremtidsrettet, og bidrer til bolyst for innbyggerne i Meløy. 

Ordfører Sigurd Stormo fremhevet samtidig daglig leder Helen Lindqvists nyskapende prosjekter og kreative markedsføring for å fremme Meløy og mulighetene her. Gjennom å involvere lokalbefolkningen på Bolga, har bedriften utviklet unike opplevelser og ikke minst bygd infrastruktur for reiselivet gjennom merking, informasjon og tilrettelegging på øya. 

Kulturprisen

Søndre Meløy Husflidslag ble i samme møte tildelt Meløy kommunes kulturpris for sitt mangeårige arbeid med å ivareta ulike håndverktradisjoner, og for å skape en sosial og viktig møteplass i Søndre Meløy. 

Søndre Meløy Husflidslag gjennomfører kurs i mange ulike teknikker, og har investert i 12 vever, quiltebord, symaskin, og ovn for keramikk og glass. I sine romslige og trivelige lokaler på Halsa har de utstillinger og åpen kafe faste dager i uka. Slik har Husflidsloftet blitt et sosialt og viktig knutepunkt for hele Søndre Meløy.

Frivillighetsprisen

Årets frivillighetspris ble tildelt Britha og Werner Solbakken fra Neverdal. Britha Solbakken har vært leder for, og driftet Neverdal skolekorps i en årrekke, og dermed klart å opprettholde korpset og drillkorpset i bygda. Samtidig har hun hatt styreverv i idrettslaget, og vært en aktiv part for å gjennomføre store og viktige arrangment for bygda. 

Werner Solbakken har vært materialforvalter i korpset og støttespiller under konserter. Med styreverv i idrettslaget og oppkjøring av skiløyper har han gjort en fantastisk jobb for å fremme fysisk aktivitet og trivsel.

 Sammen har de bidratt med frivillighet som har samlet Neverdal og bedret trivsel, oppvekstmiljø og livskvalitet for andre.

Seremonien ble avsluttet med at rådmann Adelheid B. Kristiansen delte ut klokke til elleve ansatte som har 25 års tjeneste i Meløy kommune og en gavesjekk til to ansatte med 40 års tjeneste. 

Vi gratulerer alle prisvinnerne!

 Se prisutdelingen i opptak

Bildegalleri


Sist endret: 13.12.2019

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?