Du er her: Forside / Nyheter / Prisutdeling

Utdeling av priser i kommunestyrets julemøte.

Edmund Ulsnæs fra Ørnes er tildelt Meløy kommunes næringspris for 2018. Det skjedde i en høytidelig seremoni under kommunestyrets møte 13. desember.

Dette sa ordfører Sigurd Stormo om prisvinneren:

- Du har gjennom en lang yrkeskarriere etablert og utviklet næring innen ditt fagfelt som journalist i Meløy. Du har skapt varige arbeidsplasser og produkter som ikke nødvendigvis er lett å drifte utenfor de store byene, og gitt oss nyheter fra vårt eget nærområde. I tillegg til å være en viktig næringsaktør, har du vært fortellerstemmen til næringslivet i vår kommune og region. En viktig fortellerstemme som har løftet frem bedrifter, enkeltforetak, omstillingsprosjekter og ikke minst nære fortellinger om menneskene som bor og jobber her ute på Nordlandskysten.

Kulturprisen
Aril Solhaug fra Halsa ble i samme møte tildelt Meløy kommunes kulturpris for sin mangeårige innsats med å sikre god lyd på arrangementer på Halsa samfunnshus og for kulturlivet for øvrig i Meløy. Om Solhaug sa ordføreren:

- Aril er et ja-menneske som strekker seg langt for at arrangørene skal ha de beste forhold, og for at publikum skal få en flott opplevelse. Å skape den riktige stemningen i salen betyr mye for Aril. Han jobber for at den enkelte skal framstå på en god måte, enten det gjelder korps, kor, revy eller andre kulturaktiviteter. Hvis ikke alt blir som planlagt ved rigging, er det å starte på nytt for å få det helt perfekt.

Frivillighetsprisen
Årets frivillighetspris ble tildelt Åge-Richard Birkelund fra Bjærangsfjorden.

- Åge-Rikard, du har i mange år arbeidet for å skape trivsel på Vall sykehjem. Gjennom en årrekke har du tatt initiativ til og engasjert deg i å arrangere basar. Du har bidratt til at kollegaer og pårørende også har fått en rolle i arbeidet. Dette fører igjen til trivsel og engasjement blant dem som bor på og utenfor Engavågen. Den store basaren gir ringvirkninger, og med ditt engasjement arrangeres det konserter og tilstelninger som alle i kommunen er velkommen til å delta på, sa ordføreren til prisvinneren.

IA-prisen
Hvert år deler rådmannen ut en IA-pris til en enhet innenfor egen organisasjon for sitt arbeid med inkluderende arbeidsliv. Denne prisen ble i år tildelt Ørnes sykehjem med følgende begrunnelsen:

• De er fleksible og oppfinnsomme når det gjelder å finne mulighet for tilpasning.
  • Virksomhetsleder Geir Inge Hansen følger sykemeldte svært godt opp.
  • Leder og medarbeidere samarbeider svært godt med NAV.
  • Virksomhetsleder er til inspirasjon for andre ledere.

IA-prisen er et diplom og gavekort på 5000 kroner.

Lang og tro tjeneste
Seremonien ble avsluttet med at rådmann Adelheid B. Kristiansen delte ut klokke til ansatte som har 25 års tjeneste i Meløy kommune og en gavesjekk til én ansatt med 40 års tjeneste.

Vi gratulerer alle prisvinnerne!

Prisutdelingen kan du se i opptak på Meløy kommunes nett-TV. Veksle gjerne mellom kameraene "Ordførerbenken" og "Salen". Da vil du få et bedre inntrykk av seremonien.

Se bildegalleri:

Aril Solhaug, kulturprisvinner 2018Åge-Richard Birkelund er tildelt frivillighetsprisen for 2018.Ørnes sykehjem vinner av IA-prisen 2018Disse gikk utdelt erkjentlighetsgaver for 25 og 40 års tjeneste i Meløy kommune.

Sist endret: 15.04.2019