Du er her: Forside / Nyheter / Råd for sammenkomster i førjulstiden

Råd for en annerledes førjulstid

Råd for sammenkomster i en annerledes førjulstid.

Vi er i slutten av november, og vanligvis skulle dette være en tid fylt med hyggelige sammenkomster både med familie, venner og arbeidskollegaer. På grunn av koronasituasjonen blir det nå ei litt annerledes førjulstid enn hva mange av oss skulle ønske.

Helsemyndighetene anbefaler at vi holder oss mest mulig hjemme, og begrenser sosial fysisk kontakt med andre. Det kan derfor være lurt å finne alternativ til juleselskaper og julebord.

Dette er anbefalingene fra helsemyndighetene:

• I private hjem, hager eller hytter er det ikke anbefalt å samle flere enn 5 gjester i tillegg til husstandsmedlemmene.
  • Dersom gjestene er fra samme husstand, kan man være flere. Det innebærer at du kan få besøk av en hel husstand, selv om de har mange barn.
  • Du kan ha flere enn 5 gjester, dersom alle gjestene er fra samme barnehage- eller barneskolekohort.
  • På grunn av smittesporing kan det være lurt å begrense hvor mange ganger du enten har gjester på besøk, eller drar til noen andre.

Ønsker du gode tips til smittevernvennlige aktiviteter som du kan gjøre med dine nærmeste før og i julen? Her finner du det:

Tips til smittevernvennlige aktiviteter i førjulstiden

Råd om julereiser, julefeiring og julehandel

Publisert: 25.11.2020