Du er her: Forside / Nyheter / råd og retningslinjer for besøk i kommunale helse- og omsorgsinstitusjoner

Åpner opp for besøk på sykehjem

Helse- og omsorgsinstitusjoner åpner opp for begrenset besøk.

I slutten av april ble det åpnet opp for begrenset besøk på sykehjemmene i Meløy. Besøkende må benytte tilrettelagte besøksrom eller ta med seg pasienten ut så lenge været tillater det. For alvorlig syke pasienter vil det være aktuelt med besøk på pasientrom.

Vi ber om at alle besøk må avtales med sykehjemmet på forhånd, og at man begrenser antallet besøkende til et minimum.

Pårørende som er definert som nærkontakt, har luftveissymptomer, mistenkes for eller er bekreftet med covid-19, skal som hovedregel ikke komme på besøk.

Folkehelseinstituttet har utviklet egne råd og retningslinjer for besøk hos pasienter og beboere i kommunale helse- og omsorgsinstitusjoner. Vi anbefaler at alle gjør seg kjent med disse, og tar kontakt med personalet ved den aktuelle institusjonen i forkant av besøket.

Folkehelseinstituttet: smittevernråd ved besøk

Sist endret: 08.05.2020