Du er her: Forside / Nyheter / Refleksdagen

Den nasjonale refleksdagen

Refleksdagen 21. oktober

Den mørke tiden er rett rundt hjørnet og torsdag 21. oktober markeres refleksdagen landet over. Viste du, at nordlendinger er de BESTE til å huske å bruke refleks i Norge? Ifølge Trygg Trafikk bruker 62% av innbyggerne i Nordland refleks. Dette er veldig bra. Undersøkelser viser også at det det faktisk er de voksne som er dårligst på å huske refleksen. Heldigvis er foreldre veldig flinke på å sørge for at barna er godt opplyste i mørket.
La oss fortsette med å være de beste, og la oss få enda flere med på laget.

Vi vil i dag bruke dagen på å minne alle, om viktigheten av å bruke refleks. Refleks er den billigste livsforsikringen du kan ha, og det beste du kan bruke for å holde deg trygg i mørket. Bruken av refleks er like viktig uansett om du går på opplyste gater eller plasser uten lys. Gatebelysning er en falsk sikkerhet. Husk, at du som fotgjenger har et ansvar for å gjøre deg synlig for trafikken rundt deg.

 

For å markere Refleksdagen 2021 vil det i dag henge reflekser i Signehågen på Halsa og i Rådhusparken på Ørnes. Ta en tur forbi og ta med deg en gratis refleks eller to. Husk å ta den på deg 😊 Du kan også hente en refleks på biblioteket på Ørnes i tillegg vil Kunnskap og Inkludering  også markere dagen med å dele ut reflekser.

 

Slik bruker du refleksen riktig:

  1. Fest refleks på alle jakker og bagger
  2. Bruk refleks som beveger seg når du går, de synes best
  3. Heng refleksen i knehøyde
  4. Bruk alltid to reflekser slik at du er synlig fra alle kanter
  5. Sjekk at refleksen ikke er veldig ripete eller utvasket – da virker en dårligere

Publisert: 21.10.2021

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?