Du er her: Forside / Nyheter / Registrering for vaksinering

Har du høy risiko for alvorlig covid-19 sykdom?

Personer med sykdommer og tilstander som gir høy risiko for alvorlig forløp av covid-19 sykdom vil i løpet av kort tid få anledning til å registrere seg for vaksinering via et elektronisk registreringssystem.

Informasjon om når og hvordan registreringen skal foregå blir sendt ut på SMS til den aktuelle målgruppen i løpet av 1-2 uker. Det vil også bli lagt ut informasjon om dette på våre nettsider.

Dato for vaksinering er foreløpig ikke satt, og vil avhenge av antallet vaksinedoser Meløy kommune blir tildelt i ukene framover.

Dersom noen føler seg usikre på hvorvidt de kan ta vaksinen på grunn av alvorlig sykdom, allergier eller lignende, ber vi om at de kontakter sin fastlege for avklaring.

De fleste som smittes av koronaviruset får lette symptomer og blir helt friske, men risikoen for alvorlig sykdom øker med alder og underliggende sykdommer.

Oversikt over sykdom/tilstander som kan gi økt risiko for alvorlig covid-19 sykdom

Prioriteringsrekkefølge gitt av sentrale myndigheter

På grunn av begrenset tilgang til vaksine nå i starten har sentrale myndigheter bestemt at koronavaksinering skal skje med følgende prioriteringsrekkefølge:

1. Beboere sykehjem og utvalgte helsepersonellgrupper
  2. Alder 85 år og eldre med utvalgte helsepersonellgrupper
  3. Alder 75-84 år
  4. Alder 65-74 år og personer mellom 18 og 64 år med sykdommer/tilstander med høy risiko for alvorlig forløp
  5. Alder 55-64 år med underliggende sykdom/ tilstand
  6. Alder 45-54 år med underliggende sykdom/ tilstand
  7. Alder 18-44 år med underliggende sykdom/ tilstand
  8. Alder 55-64 år
  9. Alder 45-54 år

Har du spørsmål til Meløy kommune angående koronavaskinasjon?
Send oss en epost: koronavaksinasjon@meloy.kommune.no

Les mer om koronavaksinen på fhi.no

Publisert: 29.01.2021