Du er her: Forside / Nyheter / Reipå skole får fiskestenger

Reipå skole får fiskestenger

Reipå skole fikk fiskestenger i gave fra Reipå elvefiskelag og Norsk villaksforvaltning.

Reipå elvefiskelag og Norsk villaksforvaltning ga Reipå skole 10 flotte fiskesett for ferskvannsfiske.

Interessen for sports- og elvefiske har de siste årene vært dalende. Dette ønsket Reipå elvefiskelag å gjøre noe med. Gjennom lærer Rune Strømsvik opprettet elvefiskelaget og Reipå skole et samarbeid.

Reipå elvefiskelag og Norsk villaksforvaltning skaffet til veie godt utstyr. Skolen har utarbeidet en opplæringsplan for at elevene skal oppleve mestring og gleden ved å få fisk, samt på sikt å kunne bli selvstendige stangfiskere. Dette er i tråd med Fagfornyelsen og stedsbasert undervisning.

Torsdag 11.juni dro 18 elever i 5. og 6.klasse sammen med 3 voksne til Svartvatnet for å teste ut fiskestengene. På forhånd hadde elevene fått øvelse i å lete opp mark, montere snelle og stang, knyte fiskeknuter, og ikke minst øvelse i å kaste med sluk, selv om det i første omgang skulle læres å fiske med makk og dupp.Elevene øver seg på å kaste med stang.

Elevene la i vei på den 8 km lange strekningen til Markvannet, før de gikk en halvtimes gange opp til Svartvatnet. Elevene hadde knapt tid til å spise før de ville starte opp med fiskingen. Elever og voksne måtte dessverre innse at det ble 1-0 til fisken, da den ikke ville bite på. Alt i alt kunne de uansett konkludere med at det var en flott tur, med mye fysisk aktivitet og praktisk fisking. Men en ting er sikkert; klassene skal tilbake til høsten – og da satser de på revansje og 1-1 i protokollen!

Emrik prøver ut fiskelykken.

Sist endret: 30.06.2020