Du er her: Forside / Nyheter / Sjakkturnering

Sjakkturnering

Imre Otting fra 4. klasse gikk til slutt av med seieren, og kunne titulere seg som «Skolemester i sjakk» for skoleåret 2018/2019.

I løpet av desember og begynnelsen av januar har vi gjennomført sjakkturnering på Reipå skole, hvor 45 elever fra 4., 6. og 7. trinn har spilt turnering etter cup-prinsippet.

Til slutt stod vi igjen med 6 elever, som gjennomførte et sluttspill, før 1. til 6. plassering kunne kåres. Her ble vi mektig imponert over 4. klasse-elevene som kapret de 3 øverste plasseringene, samt en delt 5. plass. Med til historien hører det til at det var flere andre i klassen som viste godt sjakk-nivå, så her er interessen stor, og konkurransen hard!

Vi har ikke drevet med særlig opplæring i sjakk i forkant, så det er overraskende mange elever ved skolen som kan dette spillet. Dette er gledelig, og vi kan nevne at i enkelte land er sjakk et obligatorisk fag i skolen, slik som i Armenia; et land på under 3 millioner mennesker, men blant de landene i verden med flest «stormestere» - Også store land som USA og Storbritannia ønsker å ha sjakkprosjekt knyttet opp til skolene, da sjakk har flere likhetstrekk med matematikk, og matematisk tenkning. Hvem vet - kanskje en dag kan vi få en framtidig stormester i sjakk fra Reipå skole?

Sist endret: 15.01.2019