Du er her: Forside / Nyheter / Skolene åpner igjen

Nå åpner skolene

Mandag 27. april åpner alle Meløyskolene igjen opp for elever på 1-4. trinn.

- Vi gleder oss veldig til å ta imot elevene igjen sier kommunalsjef Oppvekst, Tarald Sæstad. Gjenåpningen av skolene og SFO vil skje gradvis og kontrollert med nødvendige smitteverntiltak på plass.

Helse kommer først

Helse kommer først, og vil være det viktigste nå når skolene og barnehagene åpner igjen.

– Foresatte og ansatte kan være trygge på at åpningen skjer på en forsvarlig måte, sier Tarald. - Vi har iverksatt en rekke smittevernstiltak i tråd med de nasjonale retningslinjene, og administrasjonen og lærere bruker denne uken for å klargjøre alle skolene, sier Tarald. -Når vi åpner mandag, skal alt være på plass, og vi ser fram til å undervise med ungene tilstede på skolen.

Nasjonale retningslinjer for smittevern

Det er utarbeidet nasjonale veiledere og opplæringsopplegg for å begrense smittespredning blant barn og ansatte. Alt smittevernsarbeid i Meløy vil basere seg på de nasjonale retningslinjene.

Dette er de tre viktigste smitteverntiltakene:

1. Ansatte og barn som kan være smitteførende og er syke, skal holde seg hjemme til en dag etter at de er symptomfrie.
  2. Barnehagene og skolene skal legge til rette for god personlig hygiene som håndvask, og for ekstra godt renhold.
  3. Gruppestørrelser og kontaktmønstre skal reduseres, slik at ikke alle har kontakt med alle.

For at foresatte og ansatte lettere skal få oversikt over gjeldende nasjonale retningslinjer for gjenåpning av skoler og barnehager, har Meløy kommune utarbeidet et informasjonsskriv som samlet gir svar på en del spørsmål mange kan ha i denne sammenheng.

Her finner du informasjonsskrivet fra Meløy kommune i sin helhet.

Sist endret: 23.04.2020