Du er her: Forside / Nyheter / Sluttbefaring av Reipå havn

Sluttbefaring av Reipå havn

Onsdag 5.mai var Kystverket på sluttbefaring i Reipå havn.

I dag kunne Meløy kommune ønske Kystverket velkommen til sluttbefaring i Reipå havn.

Prosjekteringen for mudring av Reipå havn startet i 2018, med det formål å tilrettelegge havnen for den stadig økende fiskeriflåten og større båter. I 2019 flyttet småbåthavnen ut av Reipå havn, og man fikk frigjort viktig areal. Samtidig etablerte Meløy kommune en ny vei ned til havnen.

For fiskerne ved Reipå havn har det vært viktig å få til en utdyping av indre havn, og utvikle nye næringsareal for å tilrettelegge både for eksisterende aktører og framtidige etableringer i havna.

Arbeidet som nå er gjennomført har bidratt til å sikre dette.

Prosjektet har bestått av to delprosjekter:

•  En 85 meter lang renne er mudret opp, og det er etablert en ny molo med en høyde på 4,5 meter.  Dette oppdraget er utført av Veinor AS.
  • Det er mudret opp en utdyping av havna foran den nye moloen. Mudringsmassene er deretter lagt som en fylling på innsiden av den nye moloen. Ved å lage en fylling på innsiden av den nye moloen har man skapt et areal som kan benyttes til videre næringsutvikling av havna.  Dette opppdraget er utført av Sjøentreprenøren AS.

Totalt har de to prosjektene hatt en ramme på cirka 18 millioner kroner, der 8 millioner er gitt i tilskudd fra Kystverket mens Meløy kommune har stått for resterende finansiering.

Det har vært en jevn og god framdrift gjennom hele prosjektet, forteller prosjektleder ved Meløy kommune, Rune Severinsen, som berømmer entreprenører, konsulenter og brukerne av havna for godt samarbeid.

For ordfører Sigurd Stormo er det viktig at den nye havna nå gir muligheter for å skape nye arbeidsplasser og øke verdiskapningen i kommunen.  -Meløy kommune ønsker å være med som bidragsyter også i den videre utviklingen, sier Stormo.

Publisert: 05.05.2021