Du er her: Forside / Nyheter / Snur i pendlerordningsaken

Snur i saken om pendlerordning

Fylkeskommunen snur i saken om pendlerordning på strekningen Forøy-Ågskardet.

Nordland Fylkeskommune vil etter en ny vurdering iverksette et prøveprosjekt med helårig pendlerordning på fergesambandet Forøy-Ågskardet. Dette melder de i et brev til Meløy kommune datert 24. mai. Prøveprosjektet vil gjelde for perioden mai 2022 til mai 2023. Etter det vil Nordland Fylkeskommune ta en ny vurdering.

Det var tidlig i mai at Fylkeskommunen meddelte at de ville avvikle pendlerordningen for fergestrekningen Forøy-Ågskardet. Dette på bakgrunn av økt kapasitet i sommersesongen. Etter felles henvendelse fra Rødøy og Meløy kommune snur Fylkeskommunen nå i saken.

-Det har vært et stort engasjement fra innbyggerne både på Ågskardet og i Rødøy for denne saken, og jeg er glad for at fylket nå snur og innfører ordningen igjen, sier ordfører Sigurd Stormo. -Jeg mener at det helt klart er den beste løsningen for denne strekningen, da det gir forutsigbarhet for dem som er helt avhengig av fergen til arbeidspendling.

Meløy kommune vil som tidligere behandle søknadene, og utstede bevisene.  Søknadene som kommer inn blir behandlet fortløpende.

Søknadsskjema

Kriterier og begrensninger for å kunne benytte seg av pendlerordningen finner du her (brev fra Nordland fylkeskommune 24. mai 2022)

Publisert: 25.05.2022