Du er her: Forside / Nyheter / Status i Meløy 20. mars

Status koronasituasjon i Meløy 20. mars

Dette er status for koronasituasjon i Meløy 20. mars.

Meløy kommune har satt krisestab og har daglige møter under ledelse av kommunedirektøren.

Meløy kommune har per 20. mars ingen innbyggere med påvist smitte

–Vi gjennomfører tester i henhold til Folkehelseinstituttet sine testkriterier, sier ordfører Sigurd Stormo, og føler oss heldige som har fått et lite pusterom før vi får den første positive testen.  Jeg vil berømme alle ansatte, næringsliv og innbyggere for en formidabel innsats for å forebygge smitte av covid-19. Planer er lagt og gode tiltak iverksatt. Nå er det viktig å ta vare på de gode øyeblikkene i hverdagen slik at vi står mentalt rustet framover.

Status i Meløy 20. mars

• 59 tester er gjennomført totalt
  • 0 påvist smitte

Følgende tiltak er iverksatt i perioden 17. -20. mars

• Et bemanningskontor er etablert gjennom HR avdelingen i Meløy kommune. Bemanningskontoret kartlegger nå helsefaglige ressurser i Meløy som kan tenke seg å bistå den kommunale helsetjenesten ved behov. Så langt har 31 personer meldt seg.
  • Meløy kommune vil ikke kreve betaling for dagene barnehagene og skolefritidsordningen er stengt i forbindelse med koronautbruddet.
  • Det er innført besøksstans og adgangskontroll ved Ørnes sykehjem, Vall sykehjem, og Mosvoldtunet 1 og 2.
  • Meløy kommune har vedtatt lokal forskrift om utvidet karantenebestemmelse.
  • Meløy kommune, Statkraft og Fjellveien Glomfjord har i fellesskap besluttet at Fjellveien fra Fykan til Namnlaushøgda ikke vil bli brøytet til påske.
  • Skolehelsetjenesten har åpen telefon alle hverdager fra kl. 10.00-14.00 for elever som ønsker noe å snakke med.
  • Det er etablert et eget beredskapsråd for næringslivet i Meløy i samarbeid mellom Meløy kommune, Meløy næringsforum og Meløy Utvikling KF.

For at du skal kunne holde deg oppdatert på siste nytt om situasjonen ber vi om at du følger med i følgende kanaler:

Folkehelseinstituttet sine testkriterier finner du her

Sist endret: 20.03.2020