Du er her: Forside / Nyheter / Status koronasituasjon 14. april

Status koronasituasjon 14. april

Dette er status for koronasituasjon i Meløy tirsdag 14. april.

-Det har vært en rolig påske uten de store endringene på smittesituasjonen i Meløy og i Nordland, sier ordfører Sigurd Stormo.

Nå begynner arbeidet med å forberede for en gradvis og kontrollert åpning av skoler og barnehager. En åpning av skoler og barnehager er helt i tråd med det kriseledelsen i Meløy mener er fornuftig, og vi vil følge de retningslinjene som kommer fra Folkehelseinstituttet og regjeringen i tiden framover, sier Sigurd.

En nasjonal veileder for smittevern i barnehager og skoler er nå under utarbeidelse, og denne vil bli lagt fram i løpet av uken.

Status i Meløy 14. april

123 tester gjennomført i Meløy (totalt i hele perioden siden 15. mars)
5 påviste smittetilfeller

Status og iverksatte tiltak i perioden 10-14. april

• Kriseledelsen har daglige møter.
  • Meløy har nå 221 permitterte.
  • Bemanningskontoret fortsetter arbeidet med å kartlegge ressurser innen helsefaget. Så langt har 47 personer meldt seg til tjeneste.
  • En arbeidsgruppe er satt ned for å forberede og planlegge oppstart av skoler og barnehager.
  • Formannskapet vil torsdag ta stilling til om forskriften Utvidet karantenebestemmelse i Meløy kommune skal videreføres.
  • Årets 17. mai feiring vil bli tatt opp som tema formannskapsmøtet torsdag.

Publisert: 15.04.2020