Du er her: Forside / Nyheter / Status koronasituasjon 21. april

Status koronasituasjon 21. april

Dette er status for koronasituasjon i Meløy tirsdag 21. april.

Utbruddet av koronaviruset har påvirket kommunenes økonomi og fører til økte driftsutgifter for kommunens tjenesteproduksjon. Av den grunn har regjeringen nå overført 6,15 milliarder kroner til kommunene og fylkeskommunene.

– Meløy kommune vil få et tilskudd på 5,09 millioner, sier ordfører Sigurd Stormo. Kommunen har hatt økte utgifter i forbindelse med koronautbruddet, og kommunedirektøren jobber nå med å skaffe en oversikt over faktiske utgifter så langt. – Jeg er høyst usikker på om midlene vil kompensere for de ekstraordinære utgiftene situasjonen har ført med seg, sier Sigurd.

Kommunedirektør Adelheid B. Kristiansen vil redegjøre for dette i formannskapet og kommunestyret så snart tallene er klare.

Status i Meløy 21. april

(Meløy kommune går ut med en generell statusoppdatering tirsdag og fredag hver uke. Uavhengig av det rapporterer vi fortløpende om nye smittetilfeller på vår hjemmeside og facebookside)

• 5 påviste smittetilfeller
  • 131 tester gjennomført
  • Fire av smittetilfellene er friskmeldte og nå ute av isolasjon.

Status og iverksatte tiltak perioden 17.-21. april

• Kriseledelsen har daglige møter.
  • I Meløy er nå 239 personer permittert.
  • Bemanningskontoret fortsetter arbeidet med å kartlegge ressurser som kan bistå kommunen i koronakrisen.
  • I løpet av uke 17. vil alle Meløybarnehagene igjen være åpne.
  • I tjenesteområde Oppvekst forbereder man nå oppstart for 1-4. trinn ved alle Meløyskolene mandag 27. april.
  • Fra tirsdag 21. april er det mulig å søke NAV digitalt om økonomisk sosialhjelp. Søknadsskjema finner du her.
  • Onsdag 22. april vil ordfører, sammen med Meløy Utvikling KF, møte reiselivet i Meløy for å diskutere den ekstraordinære situasjonen som er oppstått med koronautbruddet.
  • Formannskapet vil i møtet torsdag 23. april få en orientering om hvilke investeringsprosjekter i gjeldende budsjett og økonomiplan som kan fremskyndes som et hjelpetiltak for næringslivet i Meløy.
  • Man har begynt forberedelser for å kunne streame  kommunestyremøtet mandag 7. mai.

Sist endret: 21.04.2020