Du er her: Forside / Nyheter / Status koronasituasjon 22. mai

Status koronasituasjon i Meløy 22. mai

Dette er status for koronasituasjonen i Meløy 22. mai.

Situasjonen i Meløy og Nordland er svært rolig, sier ordfører Sigurd Stormo.

I siste situasjonsrapport fra Fylkesmannen i Nordland ble det informert om at det kun har vært et nytt smittetilfelle i Nordland siste uke. Dette bærer rapportene fra kommunene preg av, og de fleste kommunene er tilbake i tilnærmet normal drift. Dette gjelder også for Meløy kommune.

-Vi er nå i en overgangsfase der regjeringen løsner opp på enkelte retningslinjer og tiltak etter hvert. Likevel er det viktig at vi alle husker og overholder de 3 viktigste tiltakene: vaske hendene, holde avstand, og bli hjemme dersom du har influensasymptomer, sier Sigurd.

Status i Meløy 22.mai

(Meløy kommune går ut med en generell statusoppdatering hver fredag hver uke. Uavhengig av det rapporterer vi fortløpende om nye smittetilfeller på vår hjemmeside og facebookside.

• 5 påviste smittetilfeller
  • 167 tester gjennomført (i perioden fra 15. mars til 20. mai)

Alle smittetilfellene er friskmeldte og ute av isolasjon.

Vi gjør oppmerksom på at det på oversikten hos VG og Folkehelseinstituttet har vært registrert 6 smittetilfeller. Dette skyldes et smittetilfelle registrert et annet sted i landet.

Stauts og tiltak gjennomført i perioden 15.mai – 22. mai

• Fra uke 22 vil kriseledelsen ha møte hver fredag, og ellers ved behov.
  • Ørnes- og Vall sykehjem er åpnet opp for begrenset besøk. Pårørende må ta kontakt med det aktuelle sykehjemmet i forkant av besøket, og følge gjeldende smittevernregler.
  • 139 personer er permittert per 22. mai.
  • Rådhuset åpnet igjen for innbyggere og ansatte onsdag 13. mai. Det er utarbeidet en egen veileder for smittevernhensyn som gjelder for ansatte og besøkende. Informasjon om gjeldende smittevernsrutiner for besøkende fås ved henvendelse til Servicetorget, tlf. 75 71 00 00.
  • Grunnet få henvendelser legger vi inntil videre ned koronatelefonen. Har du generelle spørsmål om tiltak og retningslinjer i tilknytning til koronautbruddet, ber vi om at du tar kontakt med Servicetorget på telefon 75 71 00 00. Ved behov vil de videreformidle din henvendelse til kommunens smittevernlege. Alle helserelaterte spørsmål angående korona skal rettes til fastlegen.
Sist endret: 22.05.2020