Du er her: Forside / Nyheter / Status koronasituasjon 28. april

Status koronasituasjon i Meløy 28. april

Dette er status for koronasituasjon i Meløy tirsdag 28. april.

De siste ukene har vi sett en gradvis og kontrollert åpning av samfunnet, med åpning av skoler og barnehager som kanskje det viktigste. Selv om smittetallene i Nordland har vært lave hele veien, kan vi ifølge Fylkesmannen i Nordland forvente en smitteøkning i landsdelen nå som samfunnet gradvis åpner opp igjen.

-Selv om vi nå åpner sakte opp, og går tilbake til noe som likner normal drift, vil det ikke bety at krisen er over, sier ordfører Sigurd Stormo. -Vi må alle huske å følge rådene og retningslinjene som gjelder for smittevern, og være forberedt på at dette vil prege samfunnet i lang tid framover. Samtidig vil vi i løpet av mai forsøke på å gjenoppta så normal drift som mulig. Dette vil også gjelde for politikken.

Utvalgene for samfunn, helse og oppvekst og plan, vil starte opp med møtene sine igjen allerede i neste uke. Også kommunestyret og formannskapet vil følge sin normale møteplan videre. Møtene vil bli gjennomført digitalt. Kommunestyret har sitt første møte torsdag 7. mai.

Formannskapet vil imidlertid fremdeles ha delegert ansvar fra kommunestyret i forbindelse med Covid-19 krisen.

Status i Meløy 28. april

(Meløy kommune går ut med en generell statusoppdatering tirsdag og fredag hver uke. Uavhengig av det rapporterer vi fortløpende om nye smittetilfeller på vår hjemmeside og facebookside)

• 5 påviste smittetilfeller
  • 141 antall tester gjennomført (i perioden fra 15. mars)

Fire av smittetilfellene er friskmeldte, og nå ute av isolasjon.

Status og tiltak gjennomført i perioden 24.-28. april

• Fra mandag 27. april vil kriseledelsen møtes to ganger i uken.
  • I Meløy er nå 244 personer permittert.
  • Bemanningskontoret fortsetter arbeidet med å kartlegge ressurser som kan bistå kommunen i koronakrisen.
  • Mandag 27. april åpnet Meløyskolen for 1-4. trinn.
  • Beredskapsrådet for næringslivet forbereder et brev til sentrale myndigheter om situasjonen for reiselivsnæringen, da de ser at de statlige krisepakkene ikke er tilstrekkelige, og behovet for tydelig avklaring for drift i sommersesongen raskt må på plass.
  • Helsestasjonstjenesten og skolehelsetjenesten går mot normal drift i løpet av uke 18
  • Ørnes- og Vall sykehjem åpner opp for begrenest besøk. Pårørende må ta kontakt med sykehjemmet i forkant av besøket, og følge gjeldende smittevernregler.

Sist endret: 29.04.2020