Du er her: Forside / Nyheter / Status koronasituasjon 8. mai

Status koronasituasjon i Meløy  8. mai

Dette er status for koronasituasjonen i Meløy fredag 8. mai.

Som et hjelpetiltak for et koronarammet næringsliv i Meløy ble det i kommunestyremøtet 7. mai besluttet å fremskynde en oppgradering av kommunale veier og kommunale bygg. Det ble vedtatt en ekstrabevilgning på 15 millioner til nye prosjekter, ut over allerede avsatte midler i budsjett 2020.

– Nå vil fokuset ligge på å tilrettelegge jobbene innenfor gjeldende anbudsregler slik at lokalt næringsliv kan være med å konkurrere om disse jobbene, sier ordfører Sigurd Stormo.

Videre jobbes det for fullt med å få satt i gang et mudringsprosjekt i Reipå havn, med en tidligere avsatt ramme på 16 millioner.

Reipå havn er et av fastlands Nordlands største fiskerimiljøer med en verdiskapning på rundt 100 millioner årlig. Dette i henhold til beregninger gjort av Fiskeri- og havbruksnæringens forskningsfond.

- Det er viktig for videre utvikling av miljøet at vi kommer igang med et prosjekt her i år, sier Sigurd.

Status i Meløy 8. mai

(Meløy kommune går ut med en generell statusoppdatering fredag hver uke. Uavhengig av det rapporterer vi fortløpende om nye smittetilfeller på vår hjemmeside og facebookside)

• 5 påviste smittetilfeller
  •  154 tester gjennomført (i perioden fra 15. mars)
  • Alle smittetilfellene er friskmeldte og ute av isolasjon.

Vi gjør oppmerksom på at det de siste ukene vært registret 6 smittetilfeller på oversikten hos VG og Folkehelseinstituttet. Dette skyldes et smittetilfelle registrert et annet sted i landet.

Status og tiltak gjennomført i perioden 28. april - 8. mai

• Fra mandag 27. april vil kriseledelsen møtes to ganger per uke.
  • Ørnes- og Vall sykehjem er åpnet opp for begrenset besøk. Pårørende må ta kontakt med det aktuelle sykehjemmet i forkant av besøket, og følge gjeldende smittevernregler.
  • 252 personer er permittert i Meløy.
  • Kommunestyret gjennomførte sitt første Teams møte torsdag 7. mai. Det planlegges for et fysisk møte 11. juni dersom situasjonen tillater det.
  • Skolene forbereder nå åpning for 5-10. trinn i løpet av mandag og tirsdag i neste uke. Foresatte vil få direkte beskjed fra den enkelte skole om hvordan dette blir for deres barn.
  • I pressekonferansen torsdag 7. mai åpnet regjeringen opp for å lette en del på tiltakene i barnehagene. Barnehagene i Meløy jobber nå med å finne gode løsninger for barna med hensyn til gruppestørrelser og åpningstider. De foresatte vil bli løpende orientert.
  • Gildeskål kommune og Meløy kommune samarbeider om en markering av frigjøringsdagen 8. mai. Det gjøres opptak av markeringen som vil bli publisert på facebooksiden til Meløy kommune.
  • En arbeidsgruppe i Meløy kommune forbereder en digital markering av nasjonaldagen. Mer informasjon vil komme neste uke.
  • Meløy kommune tar sikte på å åpne rådhuset igjen i løpet av uke 20. I den forbindelse har Meløy kommune utarbeidet en egen veileder for smittevernhensyn i kontorlokaler.

Sist endret: 08.05.2020