Du er her: Forside / Nyheter / Status koronasituasjon i Meløy 15. mai

Status for koronasituasjon i Meløy 15. mai

Dette er status for koronasituasjonen i Meløy fredag 15. mai.

- 17. mai står på trappene, og til tross for korona og snøbyger er det ingenting som kan hindre oss i å feire årets viktigste dag, sier ordfører Sigurd Stormo.

Selv om barnetogene ikke kan gjennomføres som vanlig, og smittevernreglene forhindrer store forsamlinger, vet jeg at det vil bli mange fine og kreative markeringer av dagen rundt omkring i Meløy, fortsetter han. – Jeg vil benytte anledningen til å takke alle som bidrar til å lage en perfekt feiring av nasjonaldagen. Meløy er ingenting uten denne frivilligheten, og situasjonen vi står i nå er en sterk påminnelse om viktigheten av fellesskap, samhold og solidaritet.

Også Meløy kommune ønsker også å bidra til en fin markering av nasjonaldagen, og vil på 17. mai legge ut barnas tale med barna ved Meløy Oppvekstsenter, årets russetale fra rødrussen ved Meløy videregående skole og tale for dagen med ordfører Sigurd Stormo. Talene vil vøre tilgjengelig på kommunens facebookside fra kl. 10.00.

-Jeg vil oppfordre innbyggerne til å ta på seg finstasen, pynte med flagg og feire dagen så godt det lar seg gjøre, om det nå blir hjemme, sammen med venner, på fjellet eller på havet, sier Sigurd. -Samtidig ønsker jeg å oppfordre alle til å delta på den offentlige fellessyngingen av nasjonalsangen kl. 13.00 på nasjonaldagen.

Jeg ønsker alle Meløyfjerdinger en flott 17. mai!

Status i Meløy 8. mai

(Meløy kommune går ut med en generell statusoppdatering fredag hver uke. Uavhengig av det rapporterer vi fortløpende om nye smittetilfeller på vår hjemmeside og facebookside)

• 5 påviste smittetilfeller
  •  162 tester gjennomført (i perioden fra 15. mars)

Alle smittetilfellene er friskmeldte og ute av isolasjon.

Vi gjør oppmerksom på at det de siste ukene vært registret 6 smittetilfeller på oversikten hos VG og Folkehelseinstituttet. Dette skyldes et smittetilfelle registrert et annet sted i landet.

Status og tiltak gjennomført i perioden 8. mai – 15. mai

• Fra mandag 27. april vil kriseledelsen møtes to ganger per uke.
  • Ørnes- og Vall sykehjem er åpnet opp for begrenset besøk. Pårørende må ta kontakt med det aktuelle sykehjemmet i forkant av besøket, og følge gjeldende smittevernregler.
  • 252 personer er permittert i Meløy.
  • Mandag  11.mai åpnet skolene for 5-10. trinn.
  • Gildeskål kommune og Meløy kommune gjennomførte en felles markering av frigjøringsdagen 8. mai. Et opptak av markeringen ligger på facebooksiden til Meløy kommune.
  • Rådhuset åpnet igjen for innbyggere og ansatte onsdag 13. mai. Det er utarbeidet en egen veileder for smittevernhensyn som gjelder for ansatte og besøkende. Informasjon om gjeldende smittevernsrutiner for besøkende fås ved henvendelse til Servicetorget, tlf. 75 71 00 00.
  • Meløy kommune vil på 17. mai legge ut barnas tale med barna ved Meløy Oppvekstsenter, årets russetale fra rødrussen ved Meløy videregående skole, og tale for dagen ved ordfører Sigurd Stormo. Talene vil være tilgjengelig på kommunens facebookside fra kl. 10.00.
  • Grunnet lite påtrykk vil koronatelefonen være avviklet fra og med fredag 15. mai. Vi ber om at spørsmål angående korona rettes til fastlegen og legekontorene.
Sist endret: 15.05.2020