Du er her: Forside / Nyheter / Status koronasituasjon i Meløy 17. april.

Status koronasituasjon i Meløy 17. april

Dette er status for koronasituasjon i Meløy fredag 17. april.

I formannskapsmøte i går ble det vedtatt å oppheve forskriften om utvidet karantenebestemmelse i Meløy kommune. Dette etter smittevernlege Berit Jørstads orientering om at en videreføring av forskriften ikke lengre har samme smitteverneffekt.

– Vi anmoder likevel om at man fremdeles begrenser inn- og utreise til kommunen, og ikke foretar reiser som ikke er strengt nødvendig, sier ordfører Sigurd Stormo. -Dette for å forhindre smittespredning.

I ukene som kommer vil kommunen foreta en gradvis åpning av ulike tjenestetilbud, med barnehagene, skolene og enkelte helsetjenester først ut.

-Med en gradvis åpning av Meløysamfunnet, blir det enda viktigere at alle følger rådene fra myndighetene når det gjelder smittevern, sier Sigurd. -Vi ønsker at gjenåpningen skal foregå kontrollert, og at innbyggerne skal føle seg trygge. Vi vil hele tiden ha fokus på smittevern og følge de råd og retningslinjer som kommer fra Folkehelseinstituttet.

-Samtidig er det viktig at vi alle bidrar med det vi kan, fortsetter han. Vask hender, unngå nærkontakt med andre, og hold deg hjemme dersom du har influensalikende symptomer.

Status i Meløy 17. april

(Meløy kommune går ut med en generell statusoppdatering tirsdag og fredag hver uke. Uavhengig av det rapporterer vi fortløpende om nye smittetilfeller på vår hjemmeside og facebookside).

• 127 tester gjennomført (totalt i perioden siden 15. mars)
  • 5 påviste smittetilfeller

Fire av de påviste smittetilfellene er nå friskmeldte og med det ute av isolasjon.

Status og iverksatte tiltak perioden 14-17. april

• Kriseledelsen har daglige møter.
  • I Meløy er nå 234 personer permittert.
  • Bemanningskontoret fortsetter arbeidet med å kartlegge ressurser innen helsefaget. Så langt har 48 personer meldt seg til tjeneste.
  • En nedsatt arbeidsgruppe forbereder oppstart av skoler og barnehager.
  • Forskriften om utvidet karantenebestemmelse i Meløy kommune ble opphevet av Formannskapet i møte torsdag 16. april
  • Nordland Fylkeskommune har opprettet en hjelpetelefon for bedrifter og selvstendig næringsdrivende som er rammet av koronakrisen. Informasjon om hjelpetelefonen finner du her.

Sist endret: 17.04.2020