Du er her: Forside / Nyheter / Status koronasituasjon i Meløy 24. april

Status koronasituasjon 24. april

Dette er status for koronasituasjon i Meløy fredag 24. april.

Reiselivsnæringen er kanskje den næringen som kanskje lider mest under covid - 19 utbruddet, sier ordfører Sigurd Stormo. Onsdag deltok beredskapsrådet på et fellesmøte med reiselivet for å diskutere situasjonen og status.

-Vi ser nå at de statlige pakkene for næringsliv ikke i stor nok grad treffer vårt reiseliv. Vi gjennomfører nå en undersøkelse mot våre reiselivsbedrifter for å dokumentere dette. Ordføreren vil over helgen løfte dette opp til et nasjonalt nivå i samarbeid med Meløy næringsforum.

-Det er avgjørende at vi får justert virkemidlene slik at det treffer vårt reiseliv og setter det i stand til å komme i normal drift når krisen avtar, sier Sigurd Stormo.

Status i Meløy 24. april

(Meløy kommune går ut med en generell statusoppdatering tirsdag og fredag hver uke. Uavhengig av det rapporterer vi fortløpende om nye smittetilfeller på vår hjemmeside og facebookside)

• 5 påviste smittetilfeller
  • 140 tester gjennomført (totalt siden 15. mars)
  • Fire av smittetilfellene er friskmeldte og nå ute av isolasjon.

Status og iverksatte tiltak perioden 21-24. april

• Kriseledelsen har daglige møter.
  • I Meløy er nå 244 personer permittert.
  • Bemanningskontoret fortsetter arbeidet med å kartlegge ressurser som kan bistå kommunen i koronakrisen. Så langt har 48 personer meldt sin interesse.
  • Alle Meløybarnehagene har nå åpnet igjen.
  • Beredskapsrådet for næringslivet gjennomførte onsdag møte med reiselivsnæringen i Meløy.
  • Formannskapet vedtok i møtet torsdag hvilke investeringsprosjekter i gjeldende budsjett og økonomiplan som kan fremskyndes som et hjelpetiltak for næringslivet i Meløy.  Saken skal videre til kommunestyret 7. mai. Dette er noen av prosjektene.
    • Oppgradering av kommunale veier
    • Reipå havn
    • Trafikksikkerhetstiltak Enga skole
    • Ny almenningskai på Tukthuset
    • Sanering av gamle Neverdal barnehage med ferdigstillelse av tomt til parkering for Utsikten barnehage.
  • Helsestasjontjenesten og skolehelsetjenesten går mot normal drift i løpet av uke 17 og uke 18.
  • Det er gjort forberedelser for skoleåpning for 1-4. trinn førstkommende mandag
  • Det vil på ubestemt tid ikke være mulig å leie skole- og barnehagelokaler til aktiviteter og møter etter skoletid. Dette grunnet strenge smittevernhensyn.

Sist endret: 24.04.2020