Du er her: Forside / Nyheter / Status koronasituasjon i Meløy 24. mars

Status koronasituasjon i Meløy 24. mars

Dette er status for koronasituasjon i Meløy 24. mars.

-Meløy har fremdeles ingen tilfeller av påvist smitte, og situasjonen er stabil og avventende, sier ordfører Sigurd Stormo. Ifølge Fylkesmannen i Nordland er Nordland fremdeles i fase 1 av pandemien. Det betyr at vi fremdeles må huske på å ta alle forholdsregler og følge de retningslinjene som er gitt fra myndigheter og kommunen for å begrense antall smittetilfeller, sier han.

Sist uke ble det etablert et beredskapsråd for næringslivet i Meløy. -Nå jobber vi med å avdekke de utfordringene det lokale næringslivet står i på grunn av koronasituasjonen, og hvilke tiltak vi må få på plass for å avhjelpe situasjonen, Dette som et tillegg til de nasjonale tiltakene, sier han. Beredskapsrådet har denne uken sendt ut en spørreundersøkelse til næringslivet i Meløy for å kartlegge situasjonen. 

Status i Meløy 24. mars

  • 67 tester gjennomført i Meløy (totalt i hele perioden fra 15. mars)
  • 0 påvist smitte 

Følgende tiltak er iverksatt i perioden 20-24. mars

  • Kriseledelsen har daglige møter
  • Beredskapsråd for næringslivet i Meløy er etablert
  • Beredskapsrådet for næringslivet i Meløy har sendt ut en spørreundersøkelse for å kartlegge situasjonen i næringslivet. På bakgrunn av dette vil rådet iverksette aktuelle tiltak.
  • Bemanningskontoret fortsetter arbeidet med å kartlegge helsefaglige ressurser som kan bistå helsetjenesten. Det er til nå 40 personer som har meldt seg. Nå forbereder man opplæring av aktuelle vikarer.

 

Sist endret: 24.03.2020

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?