Du er her: Forside / Nyheter / Status koronasituasjon i Meløy 3. april

Status koronasituasjon 3. april

Dette er status for koronasituasjon i Meløy fredag 3. april.

-Nå går vi inn i en annerledes påske, sier Sigurd Stormo. Selv om påska kommer med sol og flott skiføre må vi huske å følge de råd og retningslinjer som kommer fra myndighetene.

Ta turer i nærmiljøet

Grunnet mindre beredskap i påskefjellet har Norges Røde Kors bedt ivrige skigåere om å unngå de verste toppturene i påska. – Også her i Meløy vil det være mindre bedreskap i fjellet denne påska, sier Sigurd. -Fjellveien vil ikke bli brøytet, og Glomfjord jeger- og fiskeforening og DNT har stengt hyttene på fjellet.

-Jeg vil oppfordre meløyfjerdingene til å ta turer i nærmiljøet. Heldigvis bor vi slik til at vi har flotte turmuligheter rett utenfor stuedøra, sier Sigurd.

Spørsmål og svar om hytteforbudet fra regjeringen.no

Forskrift om karantene, isolasjon og forbud mot opphold på fritidseiendommer mv. i anledning utbrudd av Covid-19

Status i Meløy fredag 3. april

Meløy kommune går ut med en generell statusoppdatering tirsdag og fredag hver uke. Uavhengig av det rapporterer vi fortløpende om nye smittetilfeller på vår hjemmeside og facebookside.

• 111 tester gjennomført i Meløy (totalt i hele perioden fra 15. mars).
  • 4 smittetilfeller påvist totalt
  • ingen nye smittetilfeller

Alle fire er nærkontakter, og avdekt gjennom smittesporing.

Status og iverksatte tiltak for perioden 31. mars til 3. april

• Kriseledelsen har daglige møter.
  • I Meløy er nå 199 permittert.
  • Bemanningskontoret fortsetter arbeidet med å kartlegge ressurser innen helsefaget. Så langt har 47 personer meldt seg til tjeneste.
  • Formannskapet har torsdag 2. april vedtatt videreføring av forskrift om utvidet karantenebestemmelse i Meløy kommune.
  • Kommunestyret har vedtatt å delegere myndighet til formannskapet med unntak av lovbestemmelser som kommunestyret ikke har adgang til å delegere. Dette for å håndtere koronakrisen. Neste kommunestyremøte gjennomføres som planlagt 7. mai.
  • Ordfører har etter drøfting i formannskapet sendt brev til fylkesrådet i Nordland den 2. april der han fremmer prosjekter i Meløy som kan løftes opp for statlig finansiering.  Dette etter anmodning fra Fylkesrådet i Nordland.
  • Beredskapsrådet for næring jobber med etableringen av handelsportalen handelimeloy.no og med å få kartlagt de statlige ordningene og hvordan disse kan komme til nytte for næringslivet i Meløy.
  • Det foregår kontinuerlig jobbing for å sikre tilgang til smittevernutstyr i samarbeid med Fylkesmannen. Det er også gjort en kartlegging av hvordan man kan øke sengekapasiteten i Meløy i forbindelse med Covid-19 utbruddet.

Sist endret: 03.04.2020