Du er her: Forside / Nyheter / Status koronasituasjon i Meløy 31. mars

Status koronasituasjon 31. mars

Dette er status for koronasituasjon i Meløy 31. mars.

Situasjonen i Meløy er fremdeles rolig, sier ordfører Sigurd Stormo, slik den for øvrig er for hele Nordland.

Smittetilfellene i Nordland utgjør så langt 0,01 % av smittetilfellene totalt i Norge. Dette ifølge tall fra Folkehelseinstituttet. - Vi vil ukentlig vurdere behovet for å videreføre eller endre den lokale forskriften for utvidet karantenebestemmelse i Meløy kommune. Vi har hele veien hatt dialog med øvrige kommuner i Salten og Nordland, og ser at karantenebestemmelsene i Nordland kan ha hatt en effekt.

Samtidig er det viktig at forskriftene ikke er til hinder for næringslivet i landsdelen. –Vi behandler disposisjoner for næringslivet fortløpende, sier Sigurd.

Forskrift om utvidet karantenebestemmelse i Meløy kommune

Status i Meløy 27. mars

Meløy kommune går ut med en generell statusoppdatering tirsdag og fredag hver uke. Uavhengig av det rapporterer vi fortløpende om nye smittetilfeller på vår hjemmeside og facebookside.

• 103 tester gjennomført i Meløy (totalt i hele perioden fra 15. mars).
  • 2 tilfeller påvist smittet

Status og iverksatte tiltak for perioden 27. mars til 31. mars

• Kriseledelsen har daglige møter.
  • Meløy kommune har opprettet en hjelpetelefon for deg som trenger noen å prate med i forbindelse med koronautbruddet. Telefonen er i første omgang åpen fram til 7. april, og blir driftet av forebyggende team.
  • Beredskapsrådet for næringslivet jobber for å få etablert en handelsportal på nett for bedriftene i Meløy. Handelsportalen vil være klar til påske.
  • Bemanningskontoret fortsetter arbeidet med å kartlegge ressurser innen helsefaget. Så langt har 42 personer meldt seg til tjeneste.
  • Det foregår kontinuerlig jobbing for å sikre tilgang til smittevernutstyr i samarbeid med Fylkesmannen.
  • I Meløy er nå 166 personer permittert.
Sist endret: 31.03.2020