Du er her: Forside / Nyheter / Status koronasituasjon i Meløy 7. april

Status koronasituasjon 7. april

Dette er status for koronasituasjon i Meløy tirsdag 7. april.

Når vi nå går inn i påskeuka er det ingen nye påviste smittetilfeller i Meløy, og også på landsbasis ser vi at smittekurvene begynner å flate ut. - Likevel må vi huske å holde trykket oppe, og følge rådene og retningslinjene fra myndighetene for å hindre smittespredning, sier ordfører Sigurd Stormo.

1. Vask hender med såpe og vann grundig og ofte.
  2. Nys inn et papirlommetørkle som du kaster etterpå, eller bruk armkroken dersom du mangler lommetørkle.
  3. Hold god avstand til andre når du er på butikken eller på tur, 1-2 meter er anbefalt.
  4. Har du influensasymptomer skal du holde deg hjemme til minst ett døgn etter at du er helt frisk. Husk å ta kontakt med lege dersom du blir alvorlig syk.

-Dette er ikke tiden for å slakke på tiltakene. Nå må vi klare å stå i den felles dugnaden slik at den gode trenden fortsetter i Norge og i Nordland, sier Sigurd.

Nyttige lenker:

Litt, mye, eller helt avstand (folkehelseinstituttet)
Forskrift om utvidet karantenebestemmelse i Meløy kommune

Status i Meløy 7. april

(Meløy kommune går ut med en generell statusoppdatering tirsdag og fredag hver uke. Uavhengig av det rapporterer vi fortløpende om nye smittetilfeller på vår hjemmeside og facebookside).

• 114 antall tester er gjennomført i Meløy (totalt i hele perioden fra 15. mars)
  • 4 antall påviste smittetilfeller
  • Ingen påviste nye smittetilfeller

Status og iverksatte tiltak perioden 3. april til 7. april.

• Kriseledelsen har daglige møter.
  • I Meløy er nå 221 permittert.
  • Bemanningskontoret fortsetter arbeidet med å kartlegge ressurser innen helsefaget. Så langt har 47 personer meldt seg til tjeneste.
  • Beredskapsrådet for næringslivet lanserer handelsportal for Meløy tirsdag 7. april.
  • Meløy Utvikling KF tilbyr rådgivning til bedrifter som er økonomisk rammet av koronakrisen
  • Det foregår kontinuerlig jobbing for å sikre tilgang til smittevernutstyr i samarbeid med Fylkesmannen. Det er også gjort en kartlegging av hvordan man kan øke sengekapasiteten i Meløy i forbindelse med Covid-19 utbruddet.
Sist endret: 07.04.2020